maandag 29 april 2019

Costiera Amalfitana

Vanochtend ontmoetten we elkaar weer om 9.00 uur aan het ontbijt. Opnieuw hetzelfde recept qua eten. Prima begin van de dag dus ;-)

Het weer begon wat regenachtig. De poesjes die hier rondlopen, zaten hoog en droog.


Na het ontbijt vertrokken we direct voor een rondje Amalfikust.
Volgens mijn reisgids was het verstandig om met de bus te gaan. De wegen zijn nl. hier en daar behoorlijk smal en met veel verkeer zorgt dat voor de nodige problemen.
De dame aan de receptie had ons aangeraden vroeg op pad te gaan. Maar wij waren natuurlijk eigenwijs en vertrokken met onze eigen huurauto rond 10.00 uur.


Onderweg diverse stalletjes met fruit en groente langs de weg.



Het eerste stuk verliep prima. Bij het plaatsje Positano moesten we een poosje wachten. Op een paar cruciale plekken lieten verkeersregelaars het verkeer om en om het plaatsje in en uit, om opstoppingen te voorkomen. Parkeerterreinen kennen ze niet of nauwelijks, dus een eind voor het dorpje staat al een rij geparkeerde auto's langs de kant van de weg.



In Positano vinden we een parkeerplekje waar we max. 15 minuten mogen staan. Na een paar minuten komen de eigenaren van dit groentestalletje ons vragen weg te gaan. Een kleine vrachtauto komt hun voorraad aanvullen en gebruikt dat plekje om te lossen.




 We rijden door naar het volgende plaatsje: Praiana. Een eind voor het dorpje parkeren we de auto en gaan te voet verder.



Het middelpunt van dit dorp is de in 1589 voltooide San Gennaro kerk. De koepel van deze kerk is versierd met majolicategels (majolica is een grof en bros soort keramiek). Ook het plein voor de kerk is versierd met deze tegels.


















Na wat rond gekeken te hebben in en om de kerk lunchen we bij Che Bonta.



Arjen en Freek gaan om de auto, terwijl de rest van het gezelschap rustig staat te wachten aan het einde van het dorpje.

Onderweg zien we deze twee 'pakezels'.


Daarna rijden we door naar Amalfi. Ook daar wordt het verkeer weer geregeld en moeten we een tijdje wachten. In Amalfi is het zo druk, dat het parkeerterrein zelfs met een hek afgesloten is.


We rijden dus maar weer door naar het volgende plaatsje: Minori.


Ook in Minori staat het parkeerterrein overvol. We stoppen toch maar even op een illegale plaats en schieten een paar foto's.






Ondertussen is het tijd om weer richting huis te gaan en dus rijden we dezelfde weg weer terug.
In Amalfi staat het hek bij het parkeerterrein inmiddels weer open. We proberen het nog maar een keertje en na heel veel geduld hebben en dankzij de stuurmanskunsten van onze chauffeur bemachtigen we uiteindelijk een parkeerplek!


Helaas werkt het weer niet mee, in de gietregen lopen we snel richting de Dom van Amalfi.



Het hart van Amalfi is de Piazza Duomo.
Boven aan de lange trap staat de Cattedrale di Sant'Andrea.
Deze kerk verrees in 987 op deze plaats. De kerk is gewijd aan de apostel Andreas, van wie ook relieken in de crypte aanwezig zijn.
















We kijken nog even rond in het plaatsje en stortten ons daarna weer in het verkeer, waar we nog wat ingewikkelde situaties meemaken met grote bussen in krappe bochtjes. De Italianen op scooters wurmen zich met ware doodsverachting overal tussendoor. Een interessante rijstijl houden ze er hier op na!


Vanavond hebben we in een klein restaurantje in het dorpje gegeten: Eughenes Pub geheten.
Grappig was dat er geen menukaart was. Bij ieder tafeltje noemde de 'ober' (gekleed in een trainingspak) alle gerechten op. Je kreeg dus een hele waslijst aan eten voorgeschoteld: van starter, naar first en second course...

Wij gingen voor heerlijke spaghetti bolognese of zuchinni (courgette).
Met een prima dessertje na.


En een glaasje limoncello om het af te maken!


Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.