dinsdag 4 augustus 2015

Hintertuxer Gletscher

Vandaag stond een bezoek aan de Hintertuxer Gletscher op het programma, dit n.a.v. een tip van tante Cor, waarvoor dank!
Hintertux ligt ruim een uur en een kwartier rijden van Hochkrimml vandaan. Rond 10.00 uur vertrokken we dan ook al vanaf het vakantiehuis.
Freek mocht op het parkeerterrein nog een stukje rijden. Het inparkeren, zowel vooruit als achteruit, ging 'm prima af!



Het weer was in ieder geval prima vandaag!


Hintertuxer Gletscher is de commerciële naam voor een tweetal gletsjers, de Tuxer Ferner en de Riepenkees, gelegen bij het plaatsje Hintertux in de gemeente Tux in het Tuxertal, een zijdal van het bekende Zillertal in het district Schwaz. De gletsjers vormen het einde van het Tuxertal en zijn onderdeel van de Tuxer Haupt Kamm van de Tuxer Alpen. De hoogste berg van de Tuxer Haupt Kamm is de Olperer, met een hoogte van 3.476 meter boven de zeespiegel. De gletsjer kan bereikt worden per kabelbaan. Het hoogste punt waar men naartoe kan reizen per kabelbaan is 3.250 meter hoog, gelegen tussen de zuidelijke en de noordelijke 3.288 meter hoge top van de Gefrorene Wand.
De gletsjer is het enige skigebied in Oostenrijk waar men het hele jaar terecht kan om te gaan skiën

Hintertux ligt op ong. 1500 meter hoogte. Gletscherbus 1 brengt je op een hoogte van 2100 meter, daarna gingen we gelijk verder met Gletscherbus 2 naar een hoogte van 2600 meter.







Vanaf dat punt kun je omhoog met Gletscherbus 3 naar een hoogte van 3250 meter, of met Gletscherbus 3b naar de Gefrorene Wand op een hoogte van 3033 meter.

We besloten om eerst maar naar het allerhoogste punt te gaan.
En dat was best een beetje heeel erg steil... Maar we overleefden ook dit weer en gingen boven in de sneeuw op de foto! Er werd hier inderdaad nog geskied en gesnowboard.
  



Maar ik hield me zelf wel goed vast ;-)
 



Het uitzicht is echt geweldig!








Daarna gingen we weer terug naar beneden en aten een hapje.
Jan, Arjen en ik besloten om ook met kabelbaan '3b' om hoog te gaan.


Vandaar heb je een mooi uitzicht op de bevroren wand.














Rond 15.30 uur waren we beneden en tegen 17.00 uur arriveerden we weer in Hochkrimml.
Daar werden alvast wat koffers ingepakt. Morgen vertrekken we namelijk! Onze laatste stop is in de buurt van kasteel Neuschwanstein. Donderdag hopen we weer thuis te zijn.

1 opmerking:

  1. Ha kinderen, ik voel me gevleid ;-) En ik ben dubbel blij dat het zulk goed weer was, want al wordt de sneeuw vaak 's nachts opgespoten voor de skiërs, het geeft je toch het 'machtige gletsjer-gevoel. En zo'n bruine drab laag doet dat weer wat te niet. (In Zwitserland rijden er 's nachts op 4 km hoogte!! soms 10-tallen vrachtwagens met sneeuw om de bezoekers overdag te plezieren op de Jonkvrouw) Veulgekkermottutnieworreeeh? Maar goed', het uitzicht is er overweldigend, ik overdreef niet. Nou we zien morgen wel weer wat die laatste dag jullie brengt. Rij voorzichtig en tot morgen of overmorgen. Groeten van ons.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.