woensdag 1 mei 2019

Sant'Agata

Vandaag deden we het wat rustig aan.
We ontbeten om 9.00 uur, dronken een kopje 'moka' op het terras en gingen daarna wat boodschappen doen in Sant'Agata.
En maakten gelijk van de gelegenheid gebruik om wat te shoppen.










Daarna lunchten we in de zon op ons terras en hielden een siesta.


Tegen 15.30 uur liepen we naar Bar De Simone in Termini waar we weer op een terras terechtkwamen (het wordt eentonig ;-).



We keken rond in de naastgelegen kerk.


En bezochten het LimoncelloPoint aan de overkant van de straat. Waar we een klein glaasje proefden en een wat grotere hoeveelheid mee naar huis namen.


In dit deel van het schiereiland van Sorrento groeien heel veel citroenen. De naam 'Liquore di Limone di Sorrento' is beschermd en alleen de likeur van de citroenen uit deze streek en van Capri mogen zo heten en het kwaliteitskenmerk IGP (Indicazione geografica protetta) dragen.

Limoncello heeft een alcoholpercentage van tussen de 25 en 30 procent en is te vergelijken met de Nederlandse citroenbrandewijn.
De hoeveelheden variëren, maar over het algemeen wordt aan een halve liter pure alcohol de schil van vijf citroenen toegevoegd. Na ongeveer drie weken wachten wordt een siroop van 400 gram suiker en 500 ml. water toegevoegd. Na 10 dagen wordt de drank na filtering overgegoten in een fles en is het gereed voor consumptie.
Het drankje wordt koud gedronken, ong. 4 of 5 graden.


Tegen 19.00 uur reden we naar Marina del Cantone, waar we bij restaurant Le Sirene gegeten hebben.





1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.