woensdag 3 augustus 2022

De Panne -3-

In de geschiedenis van deze blog is het volgens mij nog niet eerder voorgekomen dat er op een vakantiedag zo weinig ondernomen werd! Of het met de verandering van reisgezelschap te maken heeft of aan de hitte lag, we zijn er nog niet uit ;-)
De dag werd bijna volledig op het strand vlakbij het hotel doorgebracht.



Eerst wandelend door Tanja en mij al voor het ontbijt en daarna met de hele club op een strandbedje. Nou ja, op 5 strandbedjes. 
We passeerden dit standbeeld van Leopold, de eerste koning van België. Hij zette op 17 juli 1831 op het strand in De Panne voor de eerste keer voet op Belgische grond. 


 De rest van de dag verbleven we achter of onder deze drie parasols, daar was het goed toeven! 







Af en toe haalden we wat te eten en te drinken. Zo werd er bij de plaatselijke bakker een lunch gescoord, zorgden anderen weer voor een coffee to go (waarbij de koffiebonen nog geplukt moesten worden) en kregen we zelfs nog chips!

Eind van de middag liepen we terug naar het hotel, om vervolgens weer terug te keren naar het strand en wel naar het terras van Restaurant Leopold I voor een lekker diner.

Daarna liepen we nog een klein rondje, om de stappentellers nog wat op te vijzelen. 



We kwamen langs het beeld 'de drie wijsneuzen'. Volgens het infobordje passen deze beelden in de traditie van heroïsch-realistische monumenten zoals o.a. het Vrijheidsbeeld. Een beeld dat oorspronkelijk als baken of wegwijzer diende en nu zelf een toeristische trekpleister is geworden. Over elkaars hoofden heen kijken (of wijzen) de wijs-neuzen respectievelijk naar Engeland, Frankrijk en België. 


J&J waagden zelfs een ritje in het 35 meter hoge reuzenrad!






Na de zonsondergang keerden we weer terug naar Hotel Iris.



Bonne nuit!


Geen opmerkingen: