maandag 7 augustus 2023

Plage d'Arone

Na een ontbijtje bij een tentje in Porto - in het appartement was de voorraad op - stapten we in de Clio voor de rit naar het strand van Arone. Stranden dichterbij zijn allemaal kiezelstranden, maar dit is een zandstrand. Het is wel 25 km en dat betekent over Corsicaanse wegen minimaal 3 kwartier. Er was veel verkeer op de smalle weg, die ook nog dwars door Piana loopt. We zijn ook nog een keer gestopt om van het landschap te genieten, dus we deden er nog wat langer over. 






Op het strand konden we strandstoelen met parasol huren. We zijn kort in het water geweest. Dat mocht, want was er de laatste dagen (in elk geval in Porto) vanwege de onstuimige zee een rode vlag, nu was de kleur geel. Nog steeds flinke golven, maar baden mocht. Omdat er rond de waterlijn veel stenen lagen, was het zonder schoeisel niet echt fijn om de zee in te lopen, dus de meeste mensen bleven op het droge. We zaten heerlijk in de schaduw van onze parasol en lazen wat. 


Vanavond aten we, weer terug in Porto, een pizza en na afloop probeerden we de mooie kleuren van het avondlicht te vangen. Alleen kloppen de kleuren op de foto niet precies met onze waarneming. Er zit toch ergens een filtertje in de software, waarschijnlijk. 




Hoe dan ook, het was een ontspannen vakantiedag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.