dinsdag 8 augustus 2023

Wandelen en ontspannen

Vanmiddag zouden we met een boot de kust gaan verkennen, in het bijzonder het natuurgebied Scandola. Dat is een natuurreservaat ten noorden van Porto. Echter, vanmorgen werden we gebeld dat de golven bij Scandola nog te hoog waren. We hebben omgeboekt naar morgenochtend. Omdat het water wel veel rustiger was dan de afgelopen dagen, waren het strand en de haven van Porto druk en waren er ook boten op de Golf van Porto. 



Een wandelpad dat aan het eind van het strand bij de waterlijn begint was nu weer toegankelijk. We besloten spontaan dat pad maar eens te lopen. Er moest vooral aan het begin wat geklauterd worden maar daarna loopt het pad op enkele tientallen meters hoogte langs de steile rotskust naar het haventje van Castagna. Dat is een in onbruik geraakte laad-/loshaven voor schepen waarvan niet meer dan een kade resteert. Die wordt nog door zwemmers en vissers gebruikt. 

We zaten er een tijdje van het uitzicht te genieten en zijn daarna dezelfde weg weer teruggewandeld. De rest van de dag brachten we lezend en luierend door.






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.