donderdag 3 januari 2013

Aujourd'hui: Notre Dame de Paris et Musée du Louvre

Vandaag was het erg grijs in Parijs, vandaar dat we onze plannen wijzigden. Na het ontbijt gingen we op weg naar de Notre Dame. We namen een ondergrondse trein en na een stukje lopen kwamen we bij de Notre Dame aan. Een aardige meneer maakte voor ons een foto:
Het is dit jaar 850 jaar geleden dat de Notre Dame gebouwd is!
De wachtrijen waren enorm (er zijn blijkbaar meer mensen vrij, deze dagen?!) en de kinderen besloten dat ze toch niet in oude kerken geïnteresseerd waren, dus konden we doorlopen. We keken bij wat winkels, aten een lekker broodje bij één van de vele eettentjes en liepen langs Centre Pompidou.
Na een behoorlijke wandeling kwamen we bij het Louvre aan. Ook hier was de rij behoorlijk groot, maar toch konden we redelijk snel naar binnen. Wat enorm groot is dat museum en wat is er veel te zien. Je zou er een hele dag door kunnen brengen!
Dit schilderij is geschilderd door Ary Scheffer, afkomstig uit Dordrecht! En als laatste, speciaal voor broerlief nog het volgende: Wat een teleurstelling, de Mona Lisa hing op een vrijstaand stuk muur. Er hingen helemaal geen schilderijen naast! We hebben nu maar een foto gemaakt van het schilderij dat er optisch gezien naast hing...
Toen was het weer tijd om terug te gaan met het treintje. We besloten deze avond thuis wat te eten. Het was nog te vroeg om ergens wat te gaan eten en zin om nog een keer te gaan lopen, hadden we niet meer!

3 opmerkingen:

  1. Zo zie je maar, lieve mensen: als je het waarheidsgehalte van een anekdote gaat onderzoeken, schat je hem niet (meer) op waarde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig zijn er ook nog aardige mensen in Parijs! Leuke foto's! De strekking van de anekdote weet ik alleen niet meer precies... Had de voorganger in de kerk in Edinburgh het over het schilderij naast de Mona Lisa?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke foto's mag je daar gewoon foto's maken?
    Jan H (ome)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.