vrijdag 4 januari 2013

La Basilique du Sacré Coeur de Montmartre

Deze morgen startten we rustig op, ontbijten in ons appartementje, beetje relaxen en om ongeveer 11.00 uur waren we klaar voor vertrek.
We namen de metro en na ongeveer een half uur waren we vlakbij de Sacré Coeur.
Vanuit de metro was het al een hele klim om weer boven de grond te komen, vandaar dat we eerst moesten eten voor we de klim naar de Sacré Coeur konden maken.
Anne Laura besloot dat dit hét moment was voor een crêpe met Nutella. Overal zie je die potten staan en het wordt overal opgesmeerd... Toen begonnen we aan de klim naar boven.
En het was beslist de moeite waard! In de Sacré Coeur mocht je helaas geen foto's maken. Het is een prachtige kerk om te bekijken. Op de terugweg besloten we de weg van de minste weerstand te kiezen, gedachtig aan het verhaal van zuslief over een lerares...
Daarna gingen we met de metro richting mooie winkelstraten. Hieronder volgen (jaloersmakende) foto's van verschillende 'galeries'!
Tenslotte nog de Opéra... Toen namen we de metro naar ons appartementje terug. Even bijkomen en daarna eten op de markt bij la tour Eiffel!

2 opmerkingen:

  1. Ziet er weer prachtig uit allemaal! Lekker geshopt?!
    Morgen alweer de laaste dag, geniet er nog van! Groeten van je zuster die nog steeds ziek in bed ligt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Via deze weg; beterschap Betty! Jullie hebben weer veel gezien in een korte tijd, jammer dat de zon er niet bij was, dan is alles nog mooier. Tot de volgende reis dan maar weer. TC

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.