zaterdag 16 februari 2013

Dagje Maastricht

Op 5 februari jl. waren pa en ma 39 jaar getrouwd. Omdat we niet goed wisten wat we ze moesten geven, besloten we ze een 'dagje uit' aan te bieden. De bestemming bleef een verrassing voor hen!
Zaterdag 9 februari was het zover. Om 8.15 uur vertrokken we uit Middelharnis en koersten richting Dordrecht. Daar hadden we rond 9.00 uur bij het station met Tanja, Arjen en de kids afgesproken. Toen we op het perron met bestemming 'Venlo' stonden, begon er bij ma wel een lichtje te branden... Maastricht!! Om 9.30 uur vertrok de trein.



Bij Oisterwijk was er een bijna-aanrijding, waardoor we wat vertraging opliepen en de aansluiting in Eindhoven helaas misten. Gelukkig ging er 20 minuten later weer een trein en hadden we even tijd voor een bakje koffie. Rond 12.00 uur arriveerden we in Maastricht.


We moesten aardig doorlopen van het station naar de Capucijnenstraat, waar we om 12.30 uur verwacht werden in Le Bon Vivant voor een heerlijke lunch (zeg maar gerust diner!).







Het restaurant was versierd met slingers en ballonnen. Helaas niet ter ere van het bruidspaar, maar voor carnaval, dat precies die dag begon.



Na heerlijk gegeten te hebben, gingen we de stad in. Eerst even langs het stadhuis, waar prins carnaval de sleutels van de stad van de burgemeester overhandigd kreeg.


Pa en ma bleven op veilige afstand...



Na wat gewinkeld te hebben, waarbij pa vooral de winkel van Cook&Co erg geweldig vond, gingen we koffie drinken bij La Place (de grootste eters onder ons, hadden al weer trek in iets lekkers erbij). Daarna scoorden we in de boekhandel van Selexyz, die gevestigd is in de Dominicanenkerk, nog wat leesvoer voor de terugreis.


Rond 16.30 uur waren we weer terug bij het station.


 Onze trein stond al te wachten en vertrok om 16.58 uur. Rond 19.00 uur kwamen we aan in Dordt, waar we nog een heerlijke broodmaaltijd genuttigd hebben.

Daarna vertrokken we naar huis. Doordat het behoorlijk sneeuwde, verliep de reis naar huis niet zo voorspoedig. Rond 21.15 uur waren we er.

Pa en Ma hebben erg genoten van deze dag en de rest van the family ook. Zeker voor herhaling vatbaar!!

  
P.S.
Er staan 2 dezelfde foto's in deze blog. Het lukt me niet om er 1 weg te halen... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.