woensdag 25 september 2013

Nijverdal - Holten - Rijssen

Vanochtend werd ik al vroeg gewekt door diverse sms-jes, waarvoor hartelijk dank.

Rond 8.00 uur begon ik aan een rondje lopen langs het park. Ik heb het maar bij de begaande wegen gehouden. Met pa verdwaalde ik gisteravond bijna in het bos. Zo vlak voor zonsondergang niet zo handig...

Om 8.30 uur haalde ik in de parksupermarkt croissantjes en sinaasappelsap. Na een goed ontbijt vertrokken we rond 10.30 uur richting Nijverdal.
Daar bekeken we het Memory oorlogs- en vredesmuseum. Het was niet onaardig, maar we hebben natuurlijk al meer van dit soort museums bezocht. De film van de invasie op de D-daystranden duurde, inclusief het 'overgeven' van de Duitsers, 8 minuten. Dat konden we dus nog wel volhouden!



  
Daarna was het tijd voor verjaardagstaart! Dat nuttigden we bij Harlekijn in Nijverdal.


Vervolgens reden we over de Sallandse Heuvelrug richting Holten. Onderweg kwamen we nog een weggetje tegen dat verboden was voor auto's, alleen 65+ers mochten er met hun auto in. Omdat het een veredeld zandpad leek, was ma er niet voor...




We stopten bij het Natuurdiorama Holterberg.
Eerst wandelden we naar het Holten Canadian War Cemetery.



Op deze begraafplaats liggen 1355 Canadese militairen begraven die tijdens de bevrijding van ons land in het voorjaar van 1945 zijn gesneuveld. Ook 36 Britten, 2 Australiƫrs en 1 Belg vonden hier hun laatste rustplaats.





Daarna bezochten we het Natuurdiorama. In dit museum zijn 12 diorama's met meer dan 500 opgezette diersoorten te bekijken.



Hierna reden we door naar Rijssen waar we nog een koffiestop maakten (in werkelijkheid thee en warme chocolademelk met...). En pa vond gelukkig een boekwinkel om z'n geliefde krantjes te bemachtigen.


Ook deden we nog wat boodschappen bij Dirk van den Broek. En waren we het er over eens dat Rijssen niet echt een aantrekkelijke uitstraling heeft.
Rond 17.00 uur waren we weer thuis en kookte pa zelf. Voor mij werd het een pizza met een wit wijntje. Nu zit ik op het terras kou te lijden, want het internet werkt alleen buiten (en dan nog maar af en toe). Dus een gemiddeld blogje kost haast drie kwartier...
Tot morgen!

1 opmerking:

  1. Gelukkig maar dat je 65+ers bij je had, alleen had je er niet in gemogen... Vorig jaar was 't warmer op 25 september... Leuke foto's weer! groetjes van ons

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.