donderdag 4 mei 2023

Berlijn (4)

De reisleider verwachtte ons vanmorgen pas om 10.30 uur voor koffie met gebak. Ontbijten moest dus op eigen gelegenheid.
Tanja en ik deden dat op een adres waar we eerder deze week al waren geweest: Schiller Deli.




Daarna kochten we een cadeautje en haasten ons naar de Friedrichstrasse. Mat vierde alvast zijn 24e verjaardag voor ons en trakteerde op koffie met!



Daarna was het hoog tijd om weer wat calorieën te verbranden. We spoeden ons naar de Gendarmenmarkt. Volgens de reisgids doet dit plein denken aan een Italiaans piazza en is het het mooiste plein van Berlijn. Maar vandaag niet, het was nl een grote bouwput.
Aan dit plein staan twee 18e eeuwse kathedralen: de Franzosische en de Deutsche Dom. 

Om alles efficiënt te laten verlopen werden JenJ afgevaardigd naar de Franse kant (en beklommen zij zelfs de koepel!) en bezocht de rest de Duitse zijde waar een tentoonstelling over de Duitse democratie was.







Vervolgens liepen we naar het MuseumInsel. Daar wilden we het Pergamonmuseum bezoeken, maar door grote drukte lukte dat niet.
Terwijl we ons beraadden op plan B, nuttigden we een maaltijd bij de Italiaan. 





Het MuseumInsel is een eiland in het centrum van de stad, waarop zich veel musea bevinden. De meeste zijn gebouwd tussen 1830 en 1930 en bevatten Pruisische koninklijke kunst- en archeologiecollecties.

Wij bezochten uiteindelijk in het Humboldt Forum de tentoonstelling Berlin Global met allerlei nieuwerwetse snufjes.








We liepen nog even door naar de Alexanderplatz, voor de Tweede Wereldoorlog het kloppend hart van het oostelijk deel van de stad. 
Kunnen we ook weer afvinken!



Bij de Mexicaan aten we ons afsluitende diner en werden er afspraken gemaakt over plaats en tijdstip van ontbijt, uitchecken en vertrek.
Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.