dinsdag 1 mei 2018

Dag 3: Golden Circle

Vandaag was een dag vol pieken en dalen (letterlijk natuurlijk). Op het programma stond de Golden Circle. Een route van zo'n 200 km met volgens Lonely Planet Iceland's most legendary natural wonders. We begonnen onze dag met ontbijt (weer met verse, zelfgebakken croissants natuurlijk). Na het nodige inpakwerk stapten we in de auto om aan onze monstertocht te beginnen. Toen we de zielige buitenwijken van Reykjavik uit waren, reden we een soort hybride van maanlandschap en tundra binnen.


Onze eerste stop was bij Pingvellir National Park, een verzameling van kloven en ravijnen die is ontstaan door de botsing tussen de Noord-Amerikaanse en de Euraziatische tectonische platen. 


Onze tweede stop was bij Geysir National Park. In deze steamy omgeving is een groot aantal geisers te vinden (de een actiever dan de ander). We genoten van de geur en de warmte van dit natuurverschijnsel en verkwikten de innerlijke mens met een kopje koffie (en een cheeseburger voor Freek). 


Het volgende p.o.i. op onze reis was de Gulfoss waterval. Een 32 meter hoog afstapje van de Hvítá rivier. We liepen natuurlijk net even iets dichterbij dan we van te voren van plan waren en hadden daarom onze waterdichte jassen hard nodig.




Het laatste punt op onze route was de Kerid krater; een vrij groot gat in de grond. Dit relatief jonge gat is 6500 jaar geleden ontstaan bij een vulkaanuitbarsting. We begrepen niet helemaal precies hoe het er aantoe is gegaan toen, maar het resultaat mag er zijn. 



Ons Golden Circle avontuur kwam ten einde na aankomst bij de B&B waar we vannacht zullen verblijven. We genoten nog van een eenvoudige (lees: snelle) doch voedzame (lees: vette) maaltijd en  maken ons nu klaar voor de nacht. We hopen jullie morgen weer op de hoogte te brengen van onze ruige avonturen in IJsland. 

4 opmerkingen:

  1. Bespeur ik de schrijfstijl van een nieuwe redacteur?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, dat was ook mijn idee. Wie het ook was, bedankt! Leuk om zo op afstand mee te genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sweet memories. Enjoy! Geniet ook nog eens van de IJslandse specialiteiten: Skyrr en gefermenteerde haai.... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.