vrijdag 4 mei 2018

Dag 6: Kálfafell - Höfn

John Gunther zei ooit: 'All happiness depends on a leisurely breakfast.' Dit brachten we vanochtend in de praktijk door zeker een uur te genieten van het ontbijt in ons Fosshotel. Wie houdt er nou niet van een goed hotelontbijt?

Op onze agenda vandaag stond o.a. een rit van zo'n 180 km en een aantal ijsgerelateerde activiteiten. We begonnen in Fjallsárlón, een meer vol met ijsbergen aan het uiteinde van een gletsjer. Dit fotogenieke schouwspel werd nog mooier toen de zon ging schijnen.



Bij het restaurantje/bezoekerscentrumpje nuttigden we een panini/granola/gebraden kip en aardappelen (raad maar wie wat at). 

Fjallsárlón was nog maar het voorgerecht van onze ijsbergtour, want een paar kilometer verderop was ongeveer hetzelfde te zien, maar dan veel groter. Jökulsárlón is volgens Lonely Planet een trip highlight en ik denk dat we dat zeker kunnen beamen. Eerst kwamen we op een zwart strand grote aangespoelde ijsbrokken tegen. 



Toen we daarna een paar honderd meter verder reden, kwamen we bij een baai vol met drijvende ijsschotsen. Alles mooier, groter en zonniger dan onze eerste ijsschotservaring van vandaag die ook al niet onaardig was. 




We hadden nog ongeveer 80 km te gaan en waren wat vroeg voor check-in in ons appartement. We maakten daarom een prachtige detour langs Stokksnes. Dit gebied gekenmerkt door extreme ruigheid (alleen te bereiken via een 5 km lange gravelroad) werd zo nodig nog ruiger door de harde wind die zorgde voor dikke wolken opstuivend zwart zand. 



We konden inmiddels terecht bij ons Apartment by the sea, waar we enthousiast werden verwelkomd door eigenaar Johann. We deden de avond rustig aan en aten pizza's uit eigen oven. 

Morgen staat ons een route van 500 km richting het dorpje Keflavík, naast het vliegveld, te wachten. We zullen dan een groot deel van de highlights die we de afgelopen week hebben gezien nog eens voorbijscheuren. Gelukkig hebben zijn ze hier niet bekend met het begrip file en zal de reis hoogstwaarschijnlijk zeer voorspoedig verlopen.

PS we hebben nu een internetverbinding die goed genoeg is om foto's te uploaden
PPS de blog van gisteren heeft nu ook foto's 


3 opmerkingen:

  1. Ik onderschrijf de uitspraak m.b.t. het ontbijt van harte! Maar dan de lunch: 3 gerechten en 4 personen, dat wordt ingewikkeld. Of 1 persoon heeft niets gegeten (Tanja misschien?) of er is wat gedeeld (ook niet erg waarschijnlijk ;-). 1 gerecht zal vast dubbel besteld zijn. Oké, dan wordt het: AL panini, Tanja granola, de heren kip. Ga ik door naar de volgende ronde?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb weer genoten van de foto's en van de stukjes, tot morgen en alvast een goede reis terug

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.