donderdag 3 mei 2018

Dag 5: Vik - Kálfafell

We werden vanochtend gewekt door zonlicht, een leuke afwisseling na de sneeuw van de afgelopen dagen. Het ontbijt in Lambafell Hotel was wat matig, dus gingen we al snel op pad. 

Onze allereerste stop ging helaas niet door. Het DC-3 wrak dat sinds de jaren 70 op een strandje in de buurt lag, was niet meer bereikbaar met de auto. Omdat het een uur lopen was (enkele reis) besloten we om door te rijden. Omdat de laatste helft van de gravelroad richting Fjadralgjulfur beschadigd was en daarom gesloten liep ook onze volgende stop uit op een teleurstelling. 



Gelukkig stond het Skaftafell National Park ook nog op de planning en hoefden we ons niet te vervelen. In dit gebied bekend om haar gletsjers en watervallen maakten we een mooie wandeling richting de Svartifoss (een Foss, maar dan zwart). 


Na onze wandeling maakten we nog een detour over een gravelroad vol met gaten, langs een gletsjer. 



We reden naar het hotel, waar we al vrij snel konden dineren (helaas geen burger voor Freek). Het uitzicht vanuit de kamers is prachtig. Helaas is de WiFi minder prachtig en is de blog daarom vandaag fotoloos. Wij genieten nog even van onze avond en maken ons klaar voor de rit naar onze laatste stop morgen. 

[UPDATE 03-05: de blog heeft weer foto's!] 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.