woensdag 2 mei 2018

Dag 4: Selfoss - Vik

We werden wakker in een witte wereld. Bij het ontbijt werden we door de eigenaar gewezen op de haring die ze serveerden: 'Wij doen het heel anders dan jullie Hollanders.' Na ons ontbijt was het weer tijd om verder te gaan.


Onze eerste stop onderweg was bij een benzinepomp. Ergens hadden we gelezen dat je je tank nooit te ver leeg moest rijden, omdat je niet zeker weet of je nog een tankstation tegen komt. Die raad namen we ter harte.

De eerste echte activiteit van de dag was het Lava Centre, waar we van alles leerden over aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en nog veel meer. IJsland is een seismologisch wondertje. 


Onze volgende stop was bij de prachtige Skógafoss (foss = waterval). Het sneeuwen stopte en de zon begon te schijnen! Eerst keken we onderaan de waterval, daarna beklommen we een heel lange trap om ook bovenaan te kijken. Het oorspronkelijke pad omhoog lag nog (deels) naast de trap. Dat zou een veel zwaardere klim zijn!




Na deze inspanningen hadden we natuurlijk wel wat te eten verdiend en het was ook lunchtijd. We stapten binnen bij de bistro naast de Foss en genoten daar van een heerlijke maaltijd (Freek at zijn vijfde burger van deze reis). 


Daarna reden we richting Vik, bekend om de prachtige rotsen en het zwarte zand. 




Het plaatsje bekeken we kort, vanaf het plein bij de kerk en daarna reden we een eindje terug naar ons onbemande hotel. Een bijzonder concept waar we in Rügen al ervaring mee opdeden.



We aten 's avonds nog een hapje bij een boeren restaurant en hadden verder een heerlijk ontspannen avond. 

2 opmerkingen:

  1. Nou....ik ben blij dat je durft te vliegen, tot nu toe een prachtige reis en vooral foto's! Rijden jullie om de beurt? Genieten maar en morgen komt ik weer kijken. TC

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We rijden idd om de beurt, dus dat is goed te doen!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.