zaterdag 3 januari 2015

Lakes Entrance

‎Hallo vrienden,

Vandaag hebben we een lange rijtour gehad, van Lakes Entrance naar Jervis Bay (het gehucht Woollamia om precies te zijn), zo'n 550 km.

 
Lakes Entrance by night...


We zitten nu ruim 200 km zuidelijk van Sydney aan de oostkust. Het weer is nog steeds prima met ruim 30 graden hier.
Het was een eindeloze route, Princess Highway genoemd. Stel je bij dat Highway niet te veel voor, want het is een baan elke kant op met bij brede stukken af en toe een derde baan‎ als 'overtaking zone', zodat je de auto met boot of caravan voor je in kon halen. Heuvel op, heuvel af en geen 300 meter zonder bocht. Maar wel mooi, hoor! 

Ze weten dat het lang rijden is daar (sommige stukken zie je 50 km geen enkele bewoning) en hebben de nodige rustplekken langs de weg en een keur aan borden om je wakker te schrikken en aan te moedigen tot een rustpauze dan wel een gordel te dragen. Een bloemlezing:
Belt up or suffer the pain.
Drowsy drivers die.
Yawning? A microsleep can kill.
Rest and stay alive,
Fatigue kills.

Dan zeggen ze dat Hollanders direct zijn... En dat verluchtigd met borden dat het bosbrandgevaar vandaag erg hoog is. Daarvoor geldt 'stay alert, stay alive' de kreet die in de staat Victoria zelfs op ons nummerbord is gezet. Nu zijn we inmiddels in New South Wales overigens, de derde staat waar we nu zijn (de andere was Northen Territory_Outback).

Na 300 heuvels, 75 creeks overgestoken te zijn en circa 20 plaatsjes waar de weg doorheen gaat gepasseerd te zijn, kwamen we in Jervis Bay, waar ons Paperbark Camp staat. Een kilomete van de weg in een bos bij de kreek die in zee uitkomt en waar je kunt kanoen (maar wat we gezien de muggen die Lau graag lusten en mij ook wel) maar laten zitten waarschijnlijk...




Onze accomodatie is een soort safarilodge, heel netjes ingericht, met allemaal gaasramen en met een fles champagne erbij als ontvangst. (Wie biedt? We steken 'm in de koffer omdat ik geen liefhebber ben en AL iets van een rijbewijs wil).





De badkamer is achterin en wel bijzonder.


We hebben geg‎eten bij het strand en relaxen nu met zicht op het bos. Er vloog al een enorme vlinder, bijna zwart met een kleurig vlekje en wel 10 cm groot. Wie weet wat we zo nog gaan zien in de schemering aan kangaroos etc.

Vandaag langs de weg wel een paar slangen gezien (die hadden we al die tijd nog niet gespot) en een salamander gezien, maar voor de foto waren we steeds te laat of konden niet stoppen op die plek. Ze zaten in de berm, die vaak vrij smal was. Verder tig dode kangaroos, whombats en wallabies en een enkele koala langs de weg.‎ Inmiddels hebben we er meer dood dan levend gezien...




Morgen gaan we onze huurauto, die inmiddels ook de 2000 km voor onze trip al weer gepasseerd is, naar Sydney rijden en de laatste drie dagen daar in de stad gaan we met OV of een taxi doen.

En tot besluit nog wat foto's van gisteren...



 




 

 
Groet van Anne Laura en Arjen


 

2 opmerkingen:

  1. Een echte champagne-fan ben ik ook niet, maar als je er echt mee blijft zitten, wil ik 'm wel soldaat maken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeiemorgen avonturiers, even melden dat ik jullie op Google volg, zodat ik ook een beetje begrijp waar jullie zitten momenteel. Was wel ff schrikken gisteren in het nieuws: bosbranden in het zuiden van Australië, maar gelukkig nog heel ver van jullie vandaan. Houden zo! En geniet maar lekker verder, je tante ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.