vrijdag 2 januari 2015

Wilson Promontery

‎Deze blogpost komt wat later, want wifi hebben ze hier niet...

Na de jaarwisseling in Melbourne meegemaakt te hebben, zijn we om 8.30 uur opgestaan en hebben we na ons Ovolo ontbijtje (sap, koffie, mini muffins, croissant) de auto opgehaald in de carparking een straat verder op. Parkeren is niet goedkoop, maar met het Ovolo kaartje 15 i.p.v. 50 dollar voor 24 uur‎.
Vervolgens via de city link (een tolweg die afgerekend wordt via de transponder in de huurauto) Melbourne verlaten en richting Wilsons Promontory‎ gereden. Veel heuveltjes en groen.


Na zo'n 3 uur rijden kwamen we bij de ingang van het National Park, waar ze checken of je wel onderdak geboekt hebt om wildkampeerders voor te zijn... De toegang is gratis en je krijgt gelijk wat papieren met wandelingen mee.








Het park is heel groot en na nog een kwartier rijden kwamen we bij een carpark dat luistert naar de mooie naam Lilly Pilly Gully Carpark, waar je een paar rondwandelingen kon doen. Wij hebben de 5 km Lilly Pilly Gully Circuit walk gedaan. Mooi bos, deels regenwoudachtig. Best pittig door de hoogteverschillen ook, omdat de bossen in een berg/heuvellandschap liggen. De hoogste, Mount Latrrobe, is 754 meter. In het bos is het een herrie van jewelste in de boomtoppen. Van krekels en vogels tot en met veelkleurige papegaaien. We kwamen naast een whombat en vele vogels en een enkele vlinder ook nog een soort salamander tegen.






Vervolg‎ens zijn we naar Tidal River gereden (langs een mooie route met zicht op zee en wat eilandjes voor het kust), het plekje waar onze accommodatie is.

















Eigenlijk is het een groot campingdorp met een centraal visitorscentre, general store en een ringweggetje met heel veel kampeerplekken, wat trekkershutten, public bbq-plekjes en... 5 wilderness retreats, dat zijn de betere... Oberon blijkt de onze te zijn. We hebben de sleutel bij het visitorscentre gehaald. Het is een soort semi-permanente grote tent op paaltjes, met veranda, van binnen een prima soort grote kamer waar ook een tweepersoonsbed in staat, koelkastje, bankje en achterin in feite een compleet ingerichte badkamer met toilet. Een soort hotelkamer met buitengevoel: prima dus! 










Na effe uitblazen hebben we bij de general store nog een blikje cola voor de avond gehaald en bij het café dat bij de general store hoort wat gegeten: fish and chips resp. een foccacia broodje en versfruit-salade als toetje.
Vervolgens even lekker gelezen in ons nieuwe onderkomen en daarna nog een avondwandeling door de duinen en over het strand gedaan, dat dichtbij is. Bij het schrijven van deze blog zitten we op de veranda op ons stoeltje met een chipje en een cola, nog effe lezen en straks lekker pitten.





Morgen wordt het een mooie zonnige dag met 33 graden en na alle activiteiten hebben we besloten dan eens lekker naar het strand te gaan voor we dan in de loop van de middag richting Lake Entrance zullen rijden, onze volgende bestemming.















Groeten van Anne Laura en Arjen

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.