zondag 4 januari 2015

Sydney

Goedemorgen!

Hier onze update van vandaag weer. Van Jervis Bay naar Sydney. Gisteravond hebben we lekker gerelaxed in Jervis Bay. Na daar in de loop van de middag langs het strand gelopen te hebben, een paar shopjes bezocht te hebben, hebben we wat gegeten in het dorpje en de avond lekker gerelaxed in ons verblijf.
 





 







 



Aan het eind van de avond hebben we bij het receptiegebouw/restaurant nog even een drankje gehaald. Aan diner daar hadden we geen behoefte, want dat was super de luxe 4-gangen en daar waren we niet voor in de stemming. Boulevardtentje genomen, dus...

Na een nachtje met oerwoudgeluiden in onze safaritent, hebben we lekker ontbeten op het balkon van het restaurant met de nodige vruchten als eerste gang (passievrucht, vijg en rabarbercompote, Lau aardbei en iets van blauwe bessen etc. met yoghurt), vervolgens een boterhammetje met compote en een goed aangekleed gebakken ei. Met een goede cappuccino gleed dat prima weg!

Daarna zijn we richting Sydney gaan rijden en onderweg een ''highway reverend'' tot ons laten spreken. Kattenberg op de Princess Higway.


De voorsteden zijn groot, want 30 kilometer voor het central business district rijd je al over toevoerwegen in de suburbs. De auto nog even afgetankt. De prijzen variëren enorm en we maakten er een sport van bij een lage prijs de tank te laden: 1,089 dollar per liter, met 10% ethanol bijgemengd... op andere plekken betaalde je wel 1,40!


 
 

In Sydney hebben we eerst onze koffers bij het hotel afgezet. Toen we daar voor de deur geparkeerd stonden hoorden we wel iets knarsen. Ik dacht dat het de stoeprand links was, waar het wiel of de zijplaat tegen aanzat, stom...  maar nee, het bleek de taxi rechts te zijn die de achter/zijkant van de auto licht raakte maar snel weg reed zonder dat we het nummer hadden. Hij had zelf waarschijnlijk al lakschade genoeg zoals de meeste taxi's... Tja, dat was onze 385 aus dollar eigen risico op de autohuur dan, net voor we 'm inleverden na 2250 km o zo netjes gereden te hebben. Gelukkig hadden we goedkoop getankt... :-)
 

Vervolgens hebben we de auto ingeleverd bij Europcar, 3 km verderop en zijn we weer teruggewandeld naar het hotel door de centrale winkelstraat George Street. Ons hotel ligt aan het eind van deze straat, vlakbij Circular Quay, het Opera House en de Harbour Bridge, die we vanuit onze kamer zelfs kunnen zien.

















Nu gaan we even relaxen en zo beleggen we een tweede dienst op de hotelkamer. Straks doen we nog een rondje rond de rivier! Groeten van Anne Laura en Arjen





1 opmerking:

  1. Hoera! Opnieuw een PWC-vestiging gevonden? Hoeveel moet je er nu nog ;-)?
    En die kreet 'Life is uncertain, eat dessert first' is er één naar mijn hart, zoals jullie ongetwijfeld begrijpen!
    Geniet van jullie laatste dagen daar, het aftellen is al begonnen!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.