zaterdag 27 juli 2019

27/7 Amsterdam - Los Angeles

Even na half negen vertrokken we in een volgestouwde Tiguan naar Schiphol. We namen afscheid van Tanja en stapten moedig de vakantiedrukte van ons aller luchthaven in. Het hele proces van inchecken en security duurde een mooie twee uur, waardoor er niet lang gewacht hoefde te worden op het boarden.



Onze 777-200 'Pont du Gard' was een comfortabele verblijfplaats voor de elf uur durende vlucht. We keken veel films afgewisseld met een potje digitale Zeeslag. Persoonlijk kan ik 'The Lego Movie 2' van harte aanbevelen aan elke familie op zoek naar een leuke film.


Eenmaal op LAX aangekomen, doorliepen we de verplichte checks en werden we uiteindelijk door een quasi-strenge douanier toegelaten tot de Verenigde Staten van Amerika. Het hele huurauto-riedeltje van bus in, bus uit, wachten, 'nee we willen geen extra verzekering', weer wachten tot uiteindelijk wegrijden ondergingen we lijdzaam. De volgende keer willen we een rode Ford Mustang cabrio.

Google Maps bracht ons zonder problemen bij The Ellison Suites in Venice Beach, waar we ons rustig installeerden. Tijdens het boodschappen doen ervoeren we meteen de heerlijke sfeer die in dit buurtje hangt. Op de boulevard stallen lokale artiesten hun kunst uit, er zijn veel skaters op straat en veel gebouwen zijn versierd met allerlei afbeeldingen. De geur van de zeebries smelt samen met allerlei BBQ-aroma's en natuurlijk de kruidige geur van wiet (dat mag hier in California).


Onze verblijfplaats heeft een dakterras van waar je een prachtig panorama over de stad en het strand hebt.


Na ons diner (een prima supermarktbroodje) bewonderden Arjen en ondergetekende de kleuren van de zonsondergang op het strand. Als dit een voorbode is van hoe mooi deze reis gaat worden...

1 opmerking:

  1. Als die rode Mustang doorgaat, ga ik ook mee!! Dan kun je er dus wel gelijk minstens 3 huren (en misschien een busje voor de bagage?). Enfin, daar hebben we het nog wel over. Veel plezier verder, mensen!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.