maandag 29 juli 2019

29/7 Los Angeles - Palm Springs

We werden voor de wekker wakker, wat betekende dat we al om 10:00 ingepakt in ons stalen ros zaten. De reis liep vandaag via het befaamde Joshua Tree National Park naar het woestijnplaatsje Palm Springs.
 

Het duurde een hele tijd voordat we de agglomeratie rondom LA echt uit waren, maar toen reden we wel echt de woestijn binnen. Waar we aan de Pacifische kust heerlijk konden genieten van temperaturen rond de 25°C, begon de thermometer van onze Kia al snel boven de 100 graden Fahrenheit weer te geven (gelukkig doet de airco het goed). We stopten onderweg bij een supermarktje dat gerund werd door Latino's. Hier waren veel producten met enkel Spaanse opschriften op de verpakking. Wij kochten 2 gallons water en een fan favorite: beef Jerky. Dunne stukjes gedroogd rundvlees. Genieten.

De rit verliep voorspoedig en na 2,5 uur kwamen we aan bij het Joshua Tree bezoekerscentrum. Hier kregen we uitleg over het park en de meest geschikte route. Joshua Trees zijn eigenlijk geen bomen, maar uit de kluiten gewassen Yucca's; een soort cactus dus. Het zijn werkelijk fascinerende apparaten. Je begrijpt wel waarom U2 er een heel album aan heeft gewijd. Ze zijn vernoemd naar de leider van IsraĆ«l door Mormoonse pelgrims, die de boom vonden lijken op Jozua die Israel de weg wees (vraag me niet waarom). Verder staat deze woestijn ook vol met allerlei vreemdvormige rotsformaties die allerlei net zo vreemde namen hebben.  Ze zijn over een hele lange tijd gevormd door vulkanische activiteit en erosie. Het was een spectaculair gezicht.


 

We reden verder en kwamen met zo'n drie kwartier aan in het stadje Palm Springs. Inmiddels was het kwik gestegen tot 45°C. Dit mocht de pret niet drukken, want in het hotel, vlak naast onze kamer, ligt een prima zwembad. Volgens een andere Nederlander die hier verblijft voelde het water aan 'als pis'. Het was inderdaad redelijk warm. Desalniettemin, zijn we het met elkaar eens dat het klimaat hier fijner is dan in Nederland vorige week.



We nuttigden een fijn Mexicaans diner bij El Patron (taco's of burrito met churro's na) en gingen daarna weer terug naar het hotel. Lau en ik namen nog even een duik, het zwembad is tot 23:00 open. Dat is mooi, want volgens de voorspelling is het dan nogsteeds 36°C. Morgen gaan we net als Jozua weer verder naar de woestijn, alleen gaan wij dan naar Vegas.

 


1 opmerking:

  1. Mooie foto's heren/dame. En het leest lekker, ik reis vanaf vandaag weer mee, fijne vakantie

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.