zondag 28 juli 2019

28/7 Los Angeles

Vandaag was een acclimatisatiedagje. We nuttigden ons ontbijtje terwijl we ons verbaasden over de koolhydraat- en caloriewaarden van alles wat er uitgestald stond. Daarna stond de kerk op het programma. Althans, 'kerk', ik had de website van deze gemeente niet goed gelezen. De methodistenkerk waar we de ochtenddienst meemaakten, bleek niet een intercongregational, maar een interfaith gemeenschap te zijn. Er was wel een dominee, maar die vond het ook wel mooi dat er moslims, boeddhisten, hindoes en alle andere smaken meededen in de dienst. Dit betekende concreet dat er bij de reading niet alleen een gedeelte uit de brief van Jacobus, maar ook Buddha-quotes voorbij kwamen. Het was vrij bijzonder om mee te maken. Moraal van het verhaal: goed de website doorspitten voordat je naar een kerk gaat. 



Na de 'dienst' gingen Freek en Arjen terug naar het appartement waar door Freek met een geleende tang de stekker van de ventilator werd gefixt waarna er fijn in koelte kon worden gerelaxt. Ik ging met Lau via een chique straat naar de Santa Monica Pier. Onderweg aten we brood en soep bij het Dogtown Cafe waar binnen vintage surf- en skateboards stonden uitgestald.

 

De pier is een drukke plek met straatartiesten en voedselkraampjes en ook een compleet pretpark. Leuk om te zien en even te zijn, maar verder niet heel bijzonder.


Na een flinke relaxsessie in het appartement gingen we ondanks onze jetlag-ogen nog even ergens wat eten. We aten vegetarisch bij The Butcher's Daughter, een supertrendy tent met allemaal locals, ons aangeraden door Lonely Planet. Freek at pizza, Matthias een kalesalade (i.e. boerenkool maar dan hipper), Lau een bloemkool T-bone en Arjen Pad Thai. Het viel allemaal enurm in de smaak.

 

's Avonds maakten we nog even een avondwandeling (ik een hardlooprondje) en gingen we weer vroeg naar bed. Morgen staat Joshua Tree op het programma!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.