dinsdag 30 juli 2019

30/7 Palm Springs - Las Vegas

Vanochtend hebben we lekker ontbeten in Palm Springs bij de Starbucks. We zijn ingestapt in onze Kia Sorrento om een flinke rit door de Mojavemoestijn te maken naar Las Vegas. Weer een 40 gradenplus dag, goed dat ie wit en met airco is.

Onderweg hebben we getankt en een Wallmart bezocht om een assortiment van brood en bagels appels, kaneel en een jerrycan water tot en met beef jerky en energydrankje in te slaan.

Op het eerste stuk van de reis via Yucca Valley en TwentyninePalms nog wel het een en ander aan bebouwing en veel slechte en verlaten huisjes en caravans verspreid door het land. Een vrij armoedig deel, die kleine woestijnplekjesz Vervolgens Navajo land in via North Amboyroad door de woestijn. Compleet verlaten en stil! Kelso sanddunes was een tussenbestemming net van de weg af na een uur of twee. Een van de weinige stukken echt zanddduinen in de woestijn. 



Verder is het meer rotsen en met lage dunne struiken begroeide wildernis, zoutvlakten en bergen.
Geen bewoning en alleen zoutwinning op een enkele plek.



Een enorm lange trein met mijnbouwproducten kwamen we nog tegen bij het dorpje Amboy waar we op een stukje route 66 kwamen.

Na de zandduinen van Kelso hebben we de door Lau gesmeerde lunch van brood en jam met water en voor Freek bagels op en hebben we nog zo’n twee uur verder gereden naar Las Vegas.

Bij het enorme MGM grand hotel aan de Strip (Las Vegas Boulevard) reden we de parkeergarage in en checkten in. We hebben kamer 316, 10th floor Grand tower. Het is effe zoeken, je door het casino en de winkeltjes en restaurants heen worstelend op zoek naar je plekje. Je bent hier dan ook niet alleen want er zijn in totaal 6800 kamers in dit hotel. Zo’n 25 restaurants en op 3 plekken Starbucks. Nog los van theaterzalen van Cirque du Soleil enzo en een enorm zwemresort.

 

Met een iced coffee en zelfs appeltjes met kaneel even chillen op de kamer met airco en twee prima queen beds was toen het recept.


Vervolgens hebben we gegeten bij Wolfgang Buck Bar & grill, het gekozen restaurant in ons resort.
Wolfgang had prima Prime Burgers (Freek en Mat), een salade (Lau) en een lekkere stake voor deze vierde gast aan tafel.


Het tweede deel van de avond hebben we met 39 graden nog op de strip gekeken. We zitten naast hotel New York New York waar Freek en ik eerder waren en liepen langs ledigheid en bandeloosheid naar Belagio, het grote hotel met de fonteinenshow.
Inmiddels weer terug in het hotel gaan we tukken. Tot morgen !


2 opmerkingen:

  1. Geen last meer van de sprinkhanen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nope! We hebben hard gezocht, maar ze niet gevonden. Er stond af en toe wel een windje, dus misschien zijn ze weggewaaid.

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.