dinsdag 9 augustus 2016

Malmö - Zweden

Vanochtend verzamelden we rond 6.30 uur in de hal van het Stalheim Hotel.
De laatste spullen werden in de auto gezet, we leverden de sleutels in en kregen onze ontbijtboxen mee. Die bestonden uit 2 sandwiches, een soort donut, een appel en een flesje water.


Vol goede moed begonnen we aan onze lange tocht. Het regende een klein beetje, maar er was nog nauwelijks verkeer op de weg, we schoten dus lekker op. Op een gegeven moment werden er wegwerkzaamheden en een afgesloten weg aangekondigd tussen Lofthus en Odda. Een eindje verder stond een bord dat de weg tussen 0.00 en 5.00 uur afgesloten zou zijn. Het was inmiddels net 8.00 uur, dus niets aan de hand zou je zeggen. Totdat we achter een rijtje stilstaande auto's aansloten en van een van de mensen die voor ons stonden begrepen dat de weg in ieder geval tot 10.00 uur afgesloten zou zijn. Even later kwam het bericht dat de weg de hele dag dicht zou blijven... Een omweg is in Noorwegen niet zo gauw gevonden. Maar we dachten met een veerpontje een oplossing te vinden. We reden terug naar Kinsarvik, maar helaas was de veerboot net vertrokken en de volgende duurde nog een hele tijd. Uiteindelijk besloten we dan maar via Geilo om te rijden (een mooie route door de Hardangervidda). De snelheid kwam, zoals gewoonlijk, niet hoger dan 60 km per uur. Met een afstand van ruim 500 km te gaan en inmiddels 9.30 uur op de klok, was de conclusie snel getrokken dat we de boot van 16.30 uur in Kristiansand niet meer gingen halen.
Na overleg besloten we om via Zweden naar huis te rijden. En daar zijn we dus de hele dag zoet mee geweest. Na 12,5 uur en 1.000 km onderweg te zijn geweest kwamen we even na 21.30 uur aan bij het Best Western Hotel in Malmö. Morgen de tweede etappe ;-)






1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.