vrijdag 5 augustus 2016

Stalheim

Vanochtend zaten we om 8.30 uur aan het ontbijt in Fister. Anne Laura had gisteravond al pannenkoeken gebakken, die smaakten vanochtend prima! We smeerden broodjes voor tussen de middag en pakten de auto's in. De sleutels werden bij de eigenaar ingeleverd en met een 'see you when I see you' nam hij afscheid van ons. Rond 9.45 uur reden we weg.
We moesten vandaag zo'n 300 km rijden, waarover we vermoedelijk 5 uur zouden doen.
Na een kleine 15 km rijden, moesten we bij Hjelmeland overvaren naar Nesvik.




Daarna reden we heel veel langs fjorden en reden we, denk ik, haast de helft van de route door tunnels. Ongelooflijk zo veel als ze er hier hebben. Hele korte, van een paar honderd meter. Tot hele lange. De langste van vandaag was bijna 8 km. In deze tunnel waren zelfs twee rotondes! Daar hingen een soort blauwe lampen op. Bijzonder om te zien!





Ook zijn er op de oevers van het fjord steeds hele stukken met fruitbomen. Langs de kant van de weg ook talloze stalletjes waar bær, morellen of frukt te koop werden aangeboden. Die vonden gretig aftrek, want op veel plekken stond er alleen het geldkistje nog.




Verder reden we een hele tijd langs het Eidfjord, waar de weg soms heel smal werd. Niet alle camper- en caravanbestuurders zijn even handig. Op diverse plaatsen zijn er passeerplaatsen, maar toch zijn er altijd mensen die gewoon doorrijden tot het smalste punt van de weg. Zodoende moesten we veel geduld hebben en moest er een tractorchauffeur met aanhanger en een personenauto met enorme caravan een stuk achteruit rijden om plaats te maken. Respect voor deze chauffeurs, ik zou ze het niet na doen!







We stopten een paar keer voor koffie en aten onze broodjes in de auto op. In Voss stopten we voor de laatste koffie, vanaf de parkeerplaats hadden we uitzicht op het Voss Resort. Hier verbleven we 6 jaar geleden een paar dagen. Leuk om weer terug te zien!


Iets na 16.00 uur waren we bij het Stalheim Hotel. Vanuit de lobby heb je prachtig uitzicht op de Stalheimkloof in het Nærøydal. Door deze kloof loopt een weg -in 1835 aangelegd- met 13 haarspeldbochten, met een stijgingspercentage van 20%. Die zullen we vast nog wel een keer rijden ;-)





En deze heb ik even van internet geplukt:


Ondertussen hebben we heerlijk gegeten in het restaurant bij het hotel. Je kunt kiezen uit een buffet of a la carte. Omdat we ondertussen verwend zijn, willen we graag bediend worden en kozen we voor a la carte.
Het is hier een komen en gaan van bussen vol met vakantiegangers (vooral Aziaten) die hier even stoppen om van het buffet gebruik te maken. Het was leuk om te zien hoe deze mensen in sneltreinvaart aan eten geholpen werden om na een goed half uur weer plaats te maken voor de volgende buslading. Het personeel is super efficiënt bezig. Wij hadden er in ieder geval veel plezier door tijdens het eten.



De kamers zijn netjes. De reviews op internet waren niet echt lovend, maar vooralsnog zijn we het daar niet mee eens. Alleen het internet werkt niet op de kamers, maar daarvoor moet je in de lobby zitten. Maar ook daar is mee te leven!
Till tomorrow!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.