dinsdag 2 augustus 2016

Solvåg Fjordferie

Op reisdagen regent het meestal en ook vandaag was dat weer zo.
Om 9.00 uur spraken we af aan het ontbijtbuffet in het Farsund Resort, dat vonden we de laatste ochtend wel zo makkelijk. Daarna werden de laatste spullen in de auto gezet en begonnen we aan de etappe richting Fister.


Onderweg passeerden we Flekkefjord. De oude binnenstad van deze plaats, die bestaat uit smalle steegjes en witte huizen, wordt Hollanderbyen genoemd: de stad van de Hollanders. De Hollanders waren nl. de eerste handelspartners. De naam van de stad is zeer waarschijnlijk afgeleid van het woord 'vlekje' (kleine plaats).

Wij hadden geen tijd voor een stop, maar reden door, door ontelbaar veel tunnels, waarvan er een uitkwam op een brug en vervolgens in de volgende tunnel weer verder ging. Een knap staaltje werk!


Om bij Fister te komen, moesten we de Høgsfjord passeren. Hier is nog geen brug of tunnel, dus gingen we met de veerboot. We staken over bij Lauvvik naar Oanes. Dat ging allemaal erg voorspoedig, we konden direct de boot oprijden en even later vertrok hij al, om een paar minuten later aan de overkant aan te komen.


Ondertussen was het 13.00 uur geweest en waren we toe aan een lunchpauze. De lunch gebruikten we op de Preikestolen camping, die gerund werd door Nederlandse mensen! Matt kocht in de winkel alvast wat mutsen en een cadeautje voor z'n moeder, maar dat is vast een verrassing en staat daarom niet in beeld ;-)


Rond 15.00 uur kwamen we bij het Solvåg Fjordferie aan. De huisjes liggen direct aan het water, aan het Fisterfjord. Jan en ik verblijven in het voorste huisje op onderstaande foto.


En de rest van het gezelschap in deze.


Bij ieder huisje ligt een bootje voor de deur. De rest van de vakantiegangers is zo te zien heel de dag druk met vissen en het verwerken van de vangst. Aan ons is dat niet zo besteed. Alhoewel er wel zalm in de koelkast ligt, maar dat is dan weer gewoon in de supermarkt opgevist...








Ondertussen hebben we gegeten. Anne Laura heeft weer voor ons gekookt. Dat smaakte prima!








Zoals jullie zien, vermaken we ons wel.
Tot morgen!

2 opmerkingen:

  1. Goeiemorgen vakantiegangers, ik heb weer een heel rijtje mooie foto's bekeken, en naar 1 wat langer. Is Arjen na die spagaat toch droog aan wal aan wal gekomen? Of werd het de leukste thuis? Mooi al dat rood van de boten en huisjes. Genieten maar, en tot de volgende keer

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.