maandag 20 juli 2015

Berlijn

Vanochtend waren Tanja en ik om 7.45 uur al onderweg voor onze ochtendwandeling. Deze morgen deden we een rondje over het strand. De nodige calorieën moesten nl. verbrand worden...




Om 8.30 uur zaten we weer met z'n allen aan het ontbijt. Daarna werden de laatste spullen verzameld en in de auto gezet en rond 9.30 uur verlieten we Lobbe.
Het eiland Rugen af ging niet zo snel. Er was meer verkeer dat richting Stralsund wilde. Eenmaal op de snelweg ging het prima. De eerste helft heeft Betty gereden. Na de lunch en tevens tankbeurt, nam Jan het stuur over.
We kwamen op een gegeven moment vrij dicht langs de Poolse grens. Er werd even overwogen om die kant op te gaan, dan konden we dat land ook weer afvinken... maar uiteindelijk deden we het toch niet.
Na een voorspoedige reis, waren we rond 14.30 uur bij ons appartement in de Kochstrasse. Dat ligt om de hoek bij Checkpoint Charlie, hartje Berlijn dus.


Het appartement van Jan en mij (Betty) was al klaar, daar hebben we dus even koffie gedronken. Na een uurtje was het appartement van de anderen ook schoon en konden zij ook hun spullen uitladen. De auto's staan in een parkeergarage onder het appartementengebouw.
Rond een uur of 17.00 zijn we lopend de stad gaan verkennen. We kochten wat drinken en ingrediënten voor pannenkoeken die AL, met hulp van Freek, morgenochtend voor ons gaat bakken.
We liepen verder langs Checkpoint Charlie en een gedeelte van de muur. Morgen meer daarover!





Rond 19.00 uur gingen we eten bij een Italiaan om de hoek. Een aanrader! Ik at eendenborst met aardbeien. Achteraan hadden we heerlijke toetjes. Pa schudt nu vast z'n hoofd en roept dat het aan de ínname-kant zit. We know...






Nu zit ik heerlijk op het balkon (3 hoog) en kijk ik naar het appartement van de family dat zich schuin onder mij op de begane grond bevindt.


Straks wellicht nog even naar de Brandenburger Tor? Anders morgen!
Het internet is helaas niet geweldig. Of de foto's geüpload kunnen worden, weet ik niet.
Jullie gaan het zien (of niet ;-).
See you!

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm...! Een Italiaans restaurant dat een aanrader wordt genoemd, eendenborst met lekkere toetjes, pannenkoeken van Anne Laura, dit móeten gewoon wel geslaagde dagen zijn...! Hopelijk zit 't weer ook een beetje mee? Hier was 't maar een grijze miezerdag. De foto's die je erbij zette staan er goed op hoor, trouwens.
    Groetjes weer hè en 'n fijne dag morgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.