dinsdag 28 juli 2015

Kitzsteinhorn

De jeugd wilde vanochtend graag uitslapen. Aldus geschiedde. Toen ze rond 9.30 uur uit bed gehaald werden, vonden ze dat eigenlijk veel te vroeg. Maar helaas! Nadat iedereen klaar was met ontbijten, vertrokken we rond 10.30 uur richting Kaprun.
Vandaag wilden we nl. naar de top van de Kitzsteinhorn. De Kitzsteinhorn maakt deel uit van de Hoge Tauern in de Centrale Alpen en bereikt een hoogte van 3203 meter.
Vanaf de parkeerplaats liepen we naar Gletscherjet station 1. Dit bevindt zich op een hoogte van 911 meter en brengt je naar station 2 op 1976 meter.



Bij het kopen van de kaartjes vertelde de mevrouw achter de kassa dat er een wachtrij van 1,5 uur was. Maar toen we op station 2 aankwamen, leek het alles mee te vallen. Omdat het ondertussen bijna 13.00 uur was, gingen we eerst lunchen. De meesten kozen voor een traditioneel Oostenrijks gerecht: Kaiserschmarrn (pannenkoeken aan stukjes, zeg maar) met Skiwasser.




 





Daarna besloten we naar station 3 te gaan (op 3029 meter), maar helaas kwamen we toen wel in de file terecht. Uiteindelijk hebben we haast 2 uur gewacht, te midden van een enorme groep mensen uit voornamelijk het Midden-Oosten. Met vrouwen in allerlei stadia van gesluierdheid. Ik wist niet dat er zoveel varianten waren, van hoofddoek die nog net het haar bedekt tot complete burka. De mannen daarentegen lopen wel in normale kleding. Heel bijzonder om te zien. Bij wat nader onderzoek blijken er jaarlijks zo'n 150.000 moslims naar Zell am See en omgeving te komen. Bijna de helft daarvan zat dus vanmiddag op de Kitzsteinhorn.








Maar goed, al met al was het het wachten wel waard. Op station 2 zaten we nog midden in de wolken, boven keken we daar overheen. Prachtig om te zien. Nou, jullie bekijken de foto's maar. (In het echt was het natuurlijk nog veeeel mooier).















 




Rond 17.00 uur waren we weer beneden. We dronken nog gezellig wat en begonnen daarna weer aan de ruim een uur durende autorit naar huis. Ondertussen stopten we nog bij een supermarkt en kochten pizza's en ook nog heel veel gezonde dingen. Morgen gaan we (vermoedelijk) naar de Krimmler Wasserfalle.

7 opmerkingen:

  1. Leuk om te zien! Daar hebben Job en ik een paar jaar geleden geskied, op de gletscher. Leuk om zo de 'zomer'-plaatjes te zien :-)

    Groetjes en fijne vakantie nog,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was wel indrukwekkend Betty..., dat uitzicht over die uitgestrekte velden van wolken om je heen, waar de bergtoppen doorheen steken! Schitterend man! En heerlijk dat je zo geniet!
    Bij je thuis gaat het volgens mij ook allemaal prima, want toen ik vandaag van één van je overburen vandaan kwam, i.v.m. hun 60-jarig huwelijk, kwam je vader van nr. 35 vandaan. Onder zijn toeziend oog zal 't er daar zeker uitstekend aan toe gaan. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pa (en ma) gaan alle adressen langs om de boel onder controle te houden :)

      Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goeiemorgen allemaal, jullie hebben je dus vermaakt met in de kabelbaan, ik doe niets liever. Ook wij hadden boven op de Jungfrau een serene stilte verwacht, maar daar bleek dan niet de helft, maar toch wel een derde van de Japanse bevolking aanwezig te zijn ;-) Helaas kun je in de bergen maar een paar keer per jaar echt heldere foto's maken. Maar ik weet hoe mooi en indrukwekkend het is en geniet nu dubbel mee.
    Jan, baardje en snor staan je wel heel erg goed, houden zo! En ja, dat uitslapen ik herken het. Terwijl wij altijd voor 8 uur aan het ontbijt zaten vonden de kinderen dat altijd 3 uren te vroeg. Afijn groetjes weer en tot morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Namens Jan dank voor het compliment! De meningen zijn hier verdeeld...

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.