dinsdag 6 augustus 2013

Lundi à Brest

Arjen vertrok vanochtend rond 8.30 uur naar een dorpje verderop om verse croissantjes en stokbrood te halen. Een goed begin van dag dus!
Rond 10.30 uur vertrokken we naar Brest, op Rennes na de grootste stad van Bretagne. Deze stad heeft op militair gebied altijd een leidende rol gespeeld. Vanaf de begindagen van het Romeinse Rijk zagen legioensoldaten in dat de rotsige kaap een goede plaats voor een basis was, met uitzicht over een rivier, de Penfeld, en perfect beschermd door een schiereiland: het Presqu'île de Crozon. Door de inspanningen van Richelieu, Colberg en Vauban, die er in de loop van de 17e eeuw voor zorgden dat deze natuurlijke haven de belangrijkste marinebasis van het koninkrijk werd, draaide het leven in de stad rond de scheepswerven. Dit bleef zo tot de Tweede Wereldoorlog. Na 165 bombardementen en 43 dagen belegering lag Brest in puin.

Er is in deze stad genoeg te beleven, maar wij kozen ervoor om het Océanopolis te bezoeken. 

   

   Volgens de reisgids zouden we aan een dag nauwelijks genoeg hebben om alles te bekijken. Er zijn drie paviljoens waar mariene omstandigheden zijn nagebootst van een pool-, gematigd en een tropisch klimaat.





 Het is mogelijk om in een lift met glazen wanden af te dalen door een school haaien. Dat hebben we natuurlijk gedaan en, ik moet zeggen, het klinkt avontuurlijker dan het in werkelijkheid is!


 

Er zijn wel 1000 soorten zeedieren te bewonderen. Genoeg te zien dus!













Rond 15.00 uur waren we uitgekeken en ging Arjen met Freek naar huis. De rest van het gezelschap toerde nog wat rond in Brest om uiteindelijk bij de Super U aan te landen. 
Rond 16.00 uur waren we weer in ons vakantiehuis (aan de Lieu-dit-Lanvers) en hebben we nog wat gechilled in en om het huis.


 Om ong. 18.30 uur vertrokken we naar Morgat waar we in de plaatselijke pizzeria hebben gegeten.



 

Arjen nam, heel stoer, een biertje met algen!


En hoewel ik het eigenlijk niet van plan was, nam ik toch weer een dessert (ja pa, ik weet dat het aan de innamekant zit...).

  
Morgat heeft een leuk strand, waar we na het eten nog even een kijkje namen. Ook zijn er bijzondere zeegrotten die door de golven in de kliffen zijn uitgehold. Daar hopen we later van de week nog nader onderzoek naar te doen.




En omdat Anne Laura's nailstudio ook weer is meegereisd, ga ik sinds een paar uur met 10 donkerblauwe nagels door het leven. Zelf koos ze voor koraal...


 Als ik nu nog maar kan slapen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.