maandag 12 augustus 2013

Lundi - Île de Noirmoutier

Vanochtend startten Tanja en ik weer rond 8.30 uur om de omgeving lopend wat beter te verkennen. Op de terugweg haalden we gelijk onze stokbroden op bij de receptie. Na een lekker ontbijtje in de achtertuin was het tijd voor het zwembad. Ik dacht dat ik het zwemmen verleerd was, maar onder begeleiding van Freek ging het gelukkig goed. De foto's die mijn zuster hier van geschoten heeft, zijn uiteraard niet voor publicatie beschikbaar. Daarna gingen Tanja, Jan en ik boodschappen doen bij de Intermarché in St. Jean-de-Monts. Heel veel andere mensen hadden dezelfde gedachte, een eind voor de supermarkt stonden we al in de file.

Vandaag stond een bezoek aan het Île de Noirmoutier op het programma. Je kunt op twee manieren bij dit (schier)eiland komen: via een brug of via een weg die alleen bij eb te gebruiken is. We besloten om op de heenweg de route practicale a basse mer (5,5 km) te nemen.



Volgens het bord zou het water om 15.10 uur het laagste punt bereiken. 1,5 uur voor en na dit moment is de weg te gebruiken. Wij waren er rond 13.00 uur al, maar zijn er toch over heen gereden. Met afgaand water leek ons dit niet echt gevaarlijk.









Veel schelpenzoekers parkeren hun auto's in de modder, maar degenen die te lang blijven, moeten zich soms in veiligheid brengen op de plateaus (balises) langs de weg.




Het milde klimaat, de visserij en de zoutmoerassen vormden de basis voor de welvaart van het eiland. In het noordoosten ligt het plaatsje Noirmoutier-en-l'Île. In het dorp bevindt zich het Chateau de Noirmoutier, met een opgedroogde gracht eromheen en de l'Eglise St. Philbert.






Gelukkig waren er ook heel leuke winkeltjes!





 Op de terugweg namen we de brug, zodat we uitkwamen bij Fromentine.


 

 Daar hebben we voor a.s. woensdag een overtocht geboekt naar het Île d'Yeu dat hier voor de kust in de Atlantische Oceaan ligt.

Terwijl Jan en Arjen dit regelden, maakte ik nog wat fotootjes. 







Zo gaan we nog een hapje eten in het dorpje.
Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.