zondag 11 augustus 2013

Samedi - St. Jean-de-Monts

Gisterochtend rond 10.00 uur hadden we met Mr. en Mme Guitton (de huiseigenaren) afgesproken. We waren rond 9.00 uur al klaar met inpakken en opruimen, dus we moesten nog een tijdje geduld hebben. Gelukkig kwam poes Minouche nog een tijdje langs. De eigenaren waren er precies om 10.00 uur. Na nog enige formaliteiten afgehandeld te hebben, vertrokken we naar ons volgende vakantieadres: Le Domaine de Vertmarines in St. Jean-de-Monts.

Onderweg passeerden we de Pont de Térénez, een brug over de rivier de Aulne.  


En veel verder bij St. Nazaire, aan de monding van de Loire bij de Atlantische Oceaan, staken we deze brug (de Pont Saint-Nazaire) over. Dit is de langste brug van heel Frankrijk, nl. 3356 meter. Het hangende deel is 404 meter lang. Tot 1975 voer er hier een veerboot.



Volgens de ANWB zou het deze zaterdag opnieuw een 'samedi noir' zijn. We kwamen al vrij snel in een file terecht. Echt stil stonden we niet, maar veel gang zat er ook niet in.


Rond etenstijd stopten we, met heel veel andere mensen, bij een benzinestation. Er stond een enorme file voor het damestoilet. Er bleek slechts 1 toilet voor dames te zijn, terwijl er voor de heren 4 waren. Rare jongens, die Fransen!
Gelukkig konden we daarna vlot doorrijden en hebben we zelfs nog een toeristische route genomen, om maar niet te vroeg bij het park aan te komen.

Zo stopten we Les Moutiers-en-Retz om deze rare bouwwerken in het water te bekijken.


Anne Laura hoopte op een soort springplank, maar het bleek een steiger met een kruisnet te zijn. Omdat het eb was, zagen we ze niet in actie.
Verder vonden we het vlakke land best wel op Flakkee lijken...



Daarna reden we verder naar Bellevue, waar een 5 km lange hobbelige weg naar Ile de Noirmoutier loopt. Alleen bij eb is deze weg berijdbaar. Dat is volgens de reisgids slechts gedurende 3 uur per dag. Toen wij er aan kwamen vermeldde het bord langs de weg dat het niet meer veilig was de oversteek te wagen. Wij stopten dus even voor een fotootje, maar veel andere mensen reden gewoon door.



 Later deze week zullen we er zeker nog een keer gaan kijken.

 Ook wordt er in deze streek veel zout gewonnen en verkocht. Bij één van de verkooppunten lag al een hele berg klaar!



Tegen 17.00 uur kwamen we bij ons vakantiepark aan. Het zijn leuke huisjes. We moe(s)ten wel weer even wennen aan zoveel andere mensen om ons heen, na een week in the middle of nowhere...
  
 

Maar een groot voordeel is: er is een zwembad in de achtertuin!
Daar werd natuurlijk direct gebruik van gemaakt. Behalve door mij, maar ik schijn er later deze week ook nog aan te moeten geloven...





's Avonds hebben we gegeten bij Chez Melanie in St. Jean-de-Monts.
Na nog een wijntje in de achtertuin, ging ik rond 23.00 uur naar bed. Het slapen viel niet mee, met alle bijgeluiden die het leven in de bewoonde wereld met zich mee brengt ;-)
Vanochtend voelde ik me dan ook niet geweldig, maar na een koffie besloten Tanja en ik toch maar een wandelingetje in de omgeving te maken. Ons richtingsgevoel werkte nog niet helemaal, want de weg terug bleek lastig te vinden.
Ondertussen hebben we 2 kerkdiensten belegd in ons vakantiehuisje, hebben we soep gegeten (nog steeds niet die van opa?, vroeg Freek) en gaan we zo nog een broodje eten. En wellicht vanavond nog een wandelingetje of ritje door de omgeving maken.


Tot morgen (als het met de verbinding lukt)!

2 opmerkingen:

  1. Goedenavond allemaal,
    Een bekend plekje, al kennen we het alleen van de foto's van Leen en van A. Jullie hebben weinig volgers dit keer, tenminste geen kijkers die reageren.
    Fijne dagen weer, we blijven meekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi!

    Ik lees af en toe wel jullie verhalen hoor, leuk om te zien waar jullie allemaal komen. Maar ik reageer eigenlijk nooit, haha ;-)

    Geniet er van!

    Groetjes,
    Kees en Esther

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.