donderdag 18 december 2014

Dubai

Vanuit Dubai wil het niet lukken met foto's plaatsen, maar in Dordt wel.



Woensdag rond middernacht geland in Dubai (local time) met onze A380. Het was er zo druk midden in de nacht dat we op een parkeerplaats met trappen het vliegtuig uitgingen en met bus naar de terminal reden. Daarna een taxi genomen naar het Dubai Grand Flora, ingecheckt en lekker gaan slapen.





Onze dag in Dubai donderdag rustig begonnen door uit te slapen tot 9.00 uur, daarna ontbijt en toen de stad in. Met een busje van het hotel gratis (ja, ja!) naar de superwinkelmall (effe kijke en niks kopuh!), daarna door naar de soukh in het oude stadscentrum met een taxi. De kruidenwinkel was schitterend en natuurlijk hebben we ons iets aan laten smeren.

Lopend langs Dubaicreek verder en toen met een bootje over naar de andere kant van de rivier (private sir, for your and your wife, only twenty dirham!). 
Daar naar de hoge toren (hoe heette ie ook alweer), naar een palmeiland, het Atlantis Hotel en hop weer terug naar het hotel. Taxi's zijn hier goedkoop gelukkig.



In het hotel werden we opgehaald voor onze desert safari! Een uurtje rijden naar buiten de stad, waar alle witte landcruisers van de Adventure Companies verzamelden en massaal de woestijn incrossten  (echte rimpies, hoor...). Het ventje uit Kazachstan dat met z'n moeder in dezelfde auto zat hield het niet meer en moest overgeven (sund ee?).

Na mooie fotootjes schieten en de zonsondergang gingen we naar een echt bedoeinenkamp. Nou ja, echt in die zin dat het er echt speciaal voor gebouwd was. Elke dag krijgen toeristen hier een Arabische bbq, aangekleed met af en toe een danser en muziek en aan het eind een buikdanseres. Je snapt het niet in zo'n land waar je het ene moment je schouders en knieƫn bedekt moet houden...
We hebben natuurlijk niet mee geapplaudisseerd.
Het eten was prima en Kruik zou ook eens van dat Arabische lamb van de bbq en rijst met saffraan enzo in het assortiment moeten doen!




De terugweg naar het hotel ging super snel, de man reed zo dat zelfs Lautje erkende dat ik altijd heel beheerst en rustig rijd...

Na foto's mailen en apparaten aan de opladers leggen, vanochtend weer naar Dubai Airport, op naar Melbourne, deze keer een Boeing 777 van Emirates.

1 opmerking:

  1. Geweldig, Tan. Als jij de foto's doet, zorg ik wel voor tekst. Zo zijn we dat tenslotte al jaren gewend ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.