zaterdag 27 december 2014

Van Melbourne naar Apollo Bay

In Captains at the Bay is internet een dik betaalde faciliteit voor korte tijd en die verdienste gunnen we ze niet :) dat wordt dus niks vandaag.
 




Vandaag zijn we na het wakker worden in Melbourne‎ en ons ontbijt in het Ovolo hotel met onze spullen in de City Circle Tram naar de autoverhuur van Europcar in Franklinstreet gegaan.
We hebben daar de bagage even achtergelaten en zijn naar de 100 meter verderop gelegen Queen Victoria Market geweest. Enorme hoeveelheden shops in een marktgebouw met van alles wat food is. Van Griekse specialiteiten en delicatessen uit Italiƫ tot vlees, vis, fruit, groente en brood. We hebben inkopen gedaan voor onze lunch onderweg gelijk: appel, banaan, chiabatta en salami.
Bij de kookwinkel vlakbij waar we langsliepen hebben we nog een mes voor 1 dollar gescoord. Om de broodjes te smeren enzo...
 


 

Vervolgens de auto opgehaald (een witte Toyota Camry) en na ontdekt te hebben dat de handrem een tweede voetrem links bleek te zijn konden we weg. Melbourne City centre uit, grote brug over de Yarra over en richting Geelong. Na zo'n 50 km waren we daar en vervolgens al snel op het begin van de Great Ocean Road.





Bij Torquay even eraf en een stop gemaakt bij de boulevard en het strand en gelijk de lunch gegeten. Daarna verder gereden langs de schitterende weg, met tig uitzichtpunten en een prachtige zee en bergzicht. Je rijdt links aan de zeekant op een prachtige kustweg in de berg en af en toe een enkel wat vlakker stuk‎. Diverse keren gestopt en her en der gekeken natuurlijk.
 





 
 
‎Diverse dorpjes waren druk en gaven wel file (beetje St. Tropez kustweg, zeg maar). Echt prachtig en de ultieme kustweg, leuk voor Jan z'n Audi cabrio met dit weer
 


 
 
In Appolo‎ Bay aangekomen konden we in een begane grond-appartementje met minituin. Daarna richting dorpje om wat te eten. Ook onze tent met barfood bleek geen wifi te hebben..., wat een armoe he? 
 


 
 
Enfin, de foto's van het fototoestel via email volgen morgen wel in het volgende hotel als ze daar wat genereuzer zijn ‎met bandbreedte...  Groeten, Lau en Arjen

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.