dinsdag 30 december 2014

Rondrit door the Grampians

Hallo allemaal,
Na een wake-up rond 8.30 uur en douchen heeft Anne Laura pannekoeken gebakken als ontbijt, lekker hoor!
We hebben boterhammetjes getoast, eitjes gekookt en brood gesmeerd en onze waterflessen weer gevuld.

Vandaag stond een Grampians-rondrit op het programma, met wandelingen tussendoor. We begonnen op Reed lookout, een wachttoren op een hoge berg waar je een heel stuk kunt overzien. Brandgevaar is waar het allemaal over gaat, er zijn hier heel vaak hele grote gebieden in vlammen opgegaan, dus het is overal brandwaarschuwingen wat de klok slaat. Je ziet ook overal zo'n beetje brandschade aan de bomen en ''regeneration area's''. Toch overleven veel bomen het en die lopen weer opnieuw uit, vanuit bepaalde regenerationpoints in de boom..




Vanaf de parkeerplek hebben we een wandeling gemaakt naar The Balconnies, prachtig uitzicht overal en een lekkere temperatuur van zo'n 20 graden. Vervolgens leidde de route ons naar Mackenzies falls, een prachtige waterval waar je via een kleine wandeling en flinke trappenklimpartij kwam. En uiteraard ook weer terug omhoog...










De autoroute leide ons naar Deirdres restaurant in Laharum Grove, een restaurant in een oude persschuur op een enorme olijvenboomgaard. We waren de enige klanten en hebben een bord lokale kleine gerechtjes gekregen met wat brood, voor Lau een koffie en voor mij een lokale witte wijn. Was top en heel leuk ingericht ook. Ze hadden er nog een soort eigen kinderkookboek met de lokale school gemaakt, dat natuurlijk meeging.






Na de lunch via een lange gravelroad naar Mount Zero. Met een Australische man en z'n zoon die hier op vakantie waren samen de wandeling omhoog gemaakt. Een 1,05 km walk... nou, een stevige klimpartij van een uur kan je ook zeggen. Pittig hoor! Na uitblazen en foto's maken weer terug naar beneden.












Vlakbij de parkeerplaats kwamen we nog een mini gekko tegen. Prachtig!



Vervolgens een heel lange gravelroad, Mnt Zero's road, weer teruggereden naar Halls Gap. Onderweg meerdere kangaroos tegengekomen die snel de weg overglipten of even in de berm zichtbaar waren, maar ze waren steeds sneller dan wij :). Op een gegeven moment ook nog een soort grote egel, die we pas op de foto hadden toen ie half in een boomstam verstopt zat.




In het dorp even een ijsje gehaald. Die Aussis hebben wel lekker schepijs, hoor! Toen we al weer het terrein van Dulc Cabins opreden, zagen we twee hertjes en vervolgens begon er één een kangaroo te achtervolgen. Een wilde tocht vlak achter ons huisje langs, maar wij konden het maar net bijhouden met de auto en niet met de blackberry camera. Enfin, een leuk einde van een mooie tocht door de Grampions.





AL is weer aan het koken, met de gisteren al gedane boodschappen. Vanavond pakken we in om morgen voor oud en nieuw door de Grampions, nu richting Melbourne te rijden en vervolgens de dagen erna de route langs de zuidkust naar Sydney.

Groeten, A.L. en A.  

1 opmerking:

  1. Mooie foto's weer! Die van die gekko is ook erg leuk, net of hij/zij even poseert ;-)
    Goede reis maar weer!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.