maandag 29 december 2014

Warrnambool

Goedemorgen,
Toen jullie nog in je bedjes in een besneeuwd en koud Nederland lagen, sloegen wij ons lakentje van ons af en gingen om 8.00 uur ontbijten in the Captains Bay in Apollo Bay.

Na het uitchecken en even bij de baai kijken hebben we ons op deze prachtige zondagmorgen, bij gebrek aan een lokaal GG'tje, of iets wat leek op presbeterians ofzo, gemeld bij de Anglican Parish of the Otways in Apollo Bay, twee straten verderop ongeveer.
 





 










 
 Frater Rene Knaap (vast geen aboriginal, hij had wel een bruin knaapje om z'n gebedenboek vast te houden!) leidde het kleine clubje dat in een mooi wit houten kerkje vergaderde. 
 

 
Een heel kort preekje, maar wel doop van een kind en communie (iets met die paapse mis uit de catechismus wilde maar niet weg uit m'n hoofd). Verder heel veel liturgie en formuliergebeden en in- en uitleiding van schriftlezing uiteraard met de doop en een aantal hymns gezongen.
Ieder werd bedankt voor het ingezamelde geld voor de vele witten bloemen die er nog stonden, die samen met de kaarsen (en kerst‎boom etc.) de AustraliĆ«rs een witte kerstgevoel moesten geven.
Vanavond zullen we digitaal wat GG-food tot ons nemen....
 
De reis leidde vandaag verder over de Great Ocean Road.
 












  
Die ging na een mooi en ruw stukje baai meer het land in (Otway National Park) met mooi bos en zelfs stukken regenwoud. Na een kort wandelingetje daarin weer doorgereden en bij de 12 Apostles (het zijn er nog maar 7) gekeken.
 



















 
Onderweg hebben we nog diverse stops op scenic look out plekjes gemaakt, onze broodjes gegeten en een koel blikje cola gescoord‎ in een licenced grocery in een dorpje.
 


















 
De prachtige route bracht ons uiteindelijk in Warrnambool, waar‎ we in Ladybay Resort zijn ingecheckt, en een soort appartementje hebben. Na foto's opladen, selecteren en versturen en deze blogtypen en effe uitblazen gaan we zo nog even lekker naar buiten en wat eten! 
Doeg, Anne Laura en Arjen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.