donderdag 25 december 2014

Kampeersafari deel 3...

In de outback hebben we zelfs regen gehad, waardoor de bus 200 meter van de camping vast kwam te zitten op een dirttrack. De jeep van de campingsite had 'm gelukkig zo los...
 
 
We hadden geen telefoon en internet, dat was zo in het hele gebied waar we waren (Kings Canyon, West Mc Donnal Ranges).
Het weer valt erg mee, temperaturen in de 30 graden. Daardoor gaan we steeds heel vroeg op pad (4.30 uur uit bed) en komen dan rond 10.00 uur met de aircobus weer terug.
's Middags hangen we lekker in het zwembad.
Ondertussen zijn we weer terug in ons hotel in Alice Springs. Zaterdag vliegen we weer terug naar Melbourne.
 

 

Het gebied van Alice Springs tussen de East en West MacDonnel Ranges is het lang van de Aborigines van de Arrernte. De stad is genoemdd naar de bron die in de 19e eeuw de Europese expansie naar Centraal-Australie mogelijk maakte. In 1872 werd in het kielzog van de ontdekkingsreiziger John McDouall Stuart de telegraafverbinding tussen Adelaide en Darwin voltooid, waarna schapenfokkers grote gebieden gingen pachten. De ontdekking in 1887 van goud 100 km ten oosten van Alice, leidde tot een explosieve bevolkingsgroei. De nederzetting heette eerst Stuart en het telegraafstation Alice Springs. In 1933 werd dit de naam van de stad om verwarring te voorkomen.
 

 
Alice ligt aan de (meestal droogstaande) rivier de Todd, vrijwel in het midden van het continent: 1500 km van de dichtstbijzijnde staatshoofdstad. Vrij afgelegen dus... Er landen ruim 100 binnenlandse vluchten per week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.