maandag 30 juli 2012

Kendal - Lake District

We zijn ondertussen gearriveerd in The Castle Green Hotel in Kendal! 

Vanochtend om 9.00 uur leverden we de sleutels in bij de receptie van het Loch Lomond Holiday Park en vertrokken we naar het Lake District. 

 Onderweg passeerden we Glasgow


en bekende plaatsen als Lockerbie, Gretna Green en natuurlijk Hadrian's Wall.


Op bevel van keizer Hadrianus werd in het jaar 120 begonnen aan de bouw van een 117 km lange muur door Noord-Engeland. Deze moest de noordgrens van de provincie Brittania, tevens de noordwestgrens van het Romeinse Rijk, markeren en versterken. Om de mijl lagen er bemande posten, om de 5 mijl (8 km) stonden grote torens, later forten. Toen het rijk uiteenviel werd de muur in 383 verlaten, maar er zijn nog veel delen over. In 1987 werd de muur Unesco Werelderfgoed. 

Eerst bekeken we een stuk muur bij Poltross Burn Milecastle.



en later bij Cawfields (daar waren meer bezoekers...)




Nadat we bij de Hadrian's Wall gekeken hadden, was het hoog tijd om een hapje te gaan eten. We zouden stoppen bij de eerste beste gelegenheid. We hoefden alleen de weg over te steken en daar was de Milecastle Inn. We hebben daar heerlijk en overvloedig gegeten, want ze hadden geen lunchgerechten...





Daarna reden we weer verder over de snelweg richting Carlisle. Hier ziet het er niet zo bijzonder uit, dachten we... Tot we van de snelweg afgingen en richting de noordelijke meren van het Lake District reden. Wat prachtig is het daar! (En ook wel een beetje erg toeristisch..)



Na de prachtige route langs de meren, reden we de Kirkstone Pass richting ons hotel in Kendal.



Ongelooflijk hoeveel muurtjes er daar langs de weg staan.


Vlak voor ons hotel reden we een doodlopende weg in. De navigatie liet ons even in de steek, maar direct kwam er een behulpzaam Engels echtpaar aan, om ons de goede weg te wijzen. Ze waren erg vriendelijk en wilden direct weten waar we vandaan kwamen.


Na even relaxen in onze hotelkamer, hebben we (alweer) heerlijk gegeten in Alexanders' Pub. Daarna maakten we nog een rondje door de grote tuin van ons hotel. Deze foto is weer speciaal voor ma:


Uitzicht vanuit het hotel:


Nu is het alweer bijna bedtijd, want na het ontbijt vertrekken we richting Betws-y-Coed in Noord-Wales. 

 Jullie reacties worden door ons allemaal gelezen hoor. Ook al reageren we niet (altijd), we vinden het wel erg leuk!! 

Groetjes van ons allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.