woensdag 25 juli 2012

Onze laatste dag op Skye

Alweer een actief dagje! Na het ontbijt vertrokken we naar Portree, waar we een boottochtje zouden maken. Onderweg stopten we nog even bij een supermarkt in Broadford om een lunch te scoren. Lekkere broodjes met een smoothie voor op de boot. Ook stopten we om de Cuillins te spotten.





Helaas kregen we net voor aankomst een telefoontje dat de boot wegens 'mechanical problems' niet kon varen. Een grote teleurstelling voor Freek en ons allemaal. Gelukkig konden we in de haven nog een trip boeken met de Sea Eagle.



Dat was leuk. De kapitein was zeer relaxed en vertelde ons eerst wat we allemaal konden doen als er iets met hem gebeurde...



We voeren vlak langs het eiland Raasay.


En ja, we hadden geluk, de zeearend kwam op de vis af die de kapitein in het water gooide.


Ook konden we even later nog een heel aantal keren jonge dolfijnen zien.





Daarna ging de tocht over land weer verder langs The Old Man of Storr


Kilt Rock




Quiraing



Duntulm Castle (of wat er van over is)


naar Uig. Verschillende keren stopten we om van het mooie en bijzondere uitzicht te genieten, zoals bijvoorbeeld op deze foto (heel vaag zie je de Buiten-Hebriden op de achtergrond, vermoedelijk North Uist):


In Uig hebben we gegeten en daarna vertrokken we weer naar ons hotel. Na de koffie proefden we nog even van de whisky die Arjen besteld had (echte Skyese whisky, Talisker Malt - ook wel lava van de Cuillins genoemd). De beide zussen moesten tot de conclusie komen dat whisky aan hen niet besteed is! 
En dan nu inpakken, want morgen gaan we weer naar het volgende adres.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.