vrijdag 15 juli 2022

Het Duitse Avontuur (1)

Vandaag de start van het Duitse Avontuur van J&J!

Vanmorgen de koffers ingepakt en ingeladen, vanmiddag ca. half 2 vertrokken. Het eerste hotel was immers maar zo'n 3,5 uur rijden. Dat was echter buiten onze agrarische vrienden gerekend. Zij besloten uitgerekend toen wij aankwamen de A1 te blokkeren. Ammoniak uitstoten is één ding, maar onze vakantie frustreren, dat gaat echt te ver!

Lange files. Ons navigatiesysteem stuurde ons dwars over de Veluwe langs allerlei dorpjes. Maar ook die secundaire wegen werden steeds drukker. Dus het duurde lang, erg lang, voor we bij Stroe weer de snelweg op konden.

Eerst maar even koffie gehaald om wat bij te komen. En toen alsnog naar de Duitse grens.



Die passeerden we zonder problemen en al snel waren we op onze bestemming: Brochterbeck in het Teutoburger Wald. Dat is, anders dan de naam doet vermoeden, een bergrug. Uiteraard wel met bomen erop.




Na de maaltijd in ons hotel (Duitse porties) maar een wandelingetje gemaakt. Steil omhoog, langs het boskapelletje en naar de Hermannsweg, de 156 km lange wandelweg over de bergrug van het Teutoburger Wald.





Want op hem zijn ze hier apetrots: Hermann, ofwel Arminius, vorst van de Cherusken. Hij versloeg in de slag in het Teutoburger Wald in 9 na Christus de Romeinse legers en drong ze ver terug. Vanaf de 19e eeuw werd hij steeds meer een identificatiefiguur voor de Duitse eenheid en kreeg mythische proporties. Ons deed het denken aan een zeker Frans stripverhaal over een Gallisch dorpje, u weet wel.

We zijn van plan dit weekend nog wat over Hermanns weg te wandelen. Mooi is het hier in elk geval!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.