zaterdag 16 juli 2022

Het Duitse Avontuur (2): Tecklenburg +

Na een heerlijk ontbijt van het uitgebreide buffet komen we tot de conclusie: het hotel is prima. Echt op de oudere doelgroep gericht, maar daardoor ook heerlijk rustig en schoon. Wel volgens strakke ordening: we zitten altijd aan hetzelfde tafeltje; dat is onze plek, voor ons gereserveerd. Maar voor een paar dagen is dat niet erg.

We hebben vandaag wat verkennende bewegingen gemaakt in de omgeving. We beseffen dat je als bloggers foto's moet maken. Dus naast het hotel werd gelijk de telefoon getrokken voor een foto van het landschap.


Toen reden we naar Tecklenburg, de naamgever van het Tecklenburger Land. Een historisch stadje: charmante straatjes met kleine winkeltjes en terrasjes. Veel vakwerk met mooie opschriften boven deuren.







Tecklenburg ligt hoog. Het omringende land is vlak of licht glooiend en daar steekt de bergrug van het Teutoburger Wald bovenuit. Het hoogste punt is de oude burcht. Door de ligging van de burcht waren de graven van Tecklenburg machtig in de late middeleeuwen. Nadat de stad zijn onafhankelijkheid verloor, begin 18e eeuw, is het slot echter in verval geraakt. Vele stenen en ornamenten zijn hergebruikt in gebouwen in de stad. Nu resteert nog een ruïne, alleen restanten van muren eigenlijk. Niet heel fotogeniek, dus wij richtten ons op het uitzicht.

In de loop van de middag verlieten we Tecklenburg en gingen naar Ibbenbühren, een andere plaats in de nabijheid. Het centrum is minder pittoresk dan Tecklenburg, maar heeft wel veel winkels en voorzieningen. En ze hadden er een Eiscafe. We wilden een bescheiden ijsje nemen, maar er ging iets mis in de vertaling... In een winkelstraat zagen we een grappige variant op de gekleurde parapluutjes die je vaker ziet: gietertjes.


Op straat kwamen we nog Bijbelse kunst tegen. Een tegel vermeldt hier: wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.

We zoomen nog even in op de bloemen van deze trompetbloem, een klimplant die een hele gevel had veroverd.


Vanavond een eenvoudig maal: op het dorpsfeest van Brochterbeck, 10 minuten lopen van het hotel, kochten we bij een kraampje twee porties Pommes mit Mayonaise een Bratwurst en een Steakbrötchen. En dat smaakte prima! 

Weer terug in het hotel rusten we uit van de meer dan 13.000 stappen van deze dag.


1 opmerking:

  1. Dat ziet er uit als een geslaagde dag! En dat ijs(je) was vast geen straf om op te eten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.