vrijdag 22 juli 2022

Het Duitse Avontuur (8): van Leipzig naar de Moezel

Vandaag niet zo veel te melden. Een transferdag: we reden van Leipzig in het oosten naar Kröv aan de Moezel in het zuidwesten van Duitsland. Meer dan 500 km,  met her en der Stau en/of Baustelle. De deelstaten Sachsen, Thüringen, Hessen en Rheinland-Pfalz trokken aan onze ramen voorbij. Een hele rij plaatsnamen uit de biografie van Maarten Luther, inclusief de als UNESCO werelderfgoed aangemerkte Wartburg, lieten we rechts en links liggen. Glooiend heuvelland met akkers, bos, bergen, rivieren, kastelen en ruïnes, er is vanaf de Autobahn heel wat te zien. Ook door een niet zo schone ruit.







Intussen moet er op die snelweg, waarvan hele trajecten zonder maximumsnelheid, wel geconcentreerd gereden worden. Al kan daarbij best eens gelachen worden.



Dan komt uiteindelijk het moment dat, na die lange dag voor beide chauffeurs annex bijrijders, de laatste haarspeldbochten succesvol bedwongen zijn en het panorama op de Moezel zich ontvouwt. En na enkele minuten wacht dan eindelijk... een Landal-huisje!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.