maandag 18 juli 2022

Het Duitse Avontuur (4): naar Leipzig

Vanmorgen checkten we ontspannen uit ons hotel. Op naar Leipzig! Vierenhalf uur rijden, dus vroeg weg was niet nodig. Dachten we. Alleen vond de auto het na een uurtje tijd om op te merken dat de motorolie laag stond. Nog niet alarmerend, maar wel een keer bijvullen. Gelijk maar doen, dachten we. Het instructieboekje meldt dat de dealer de juiste olie moet opgeven. Dus naar Nederland gebeld en de specificatie opgevraagd. Die hadden ze bij het tankstation langs de snelweg niet. Dus van de snelweg af, naar de vlakbij gevestigde Volkswagendealer. Die had de juiste waar, extra goed waarschijnlijk, in ieder geval aan de prijs. Halve liter erbij, lampje uit, en weer door...



We lunchten langs de snelweg en reden weer verder. De middag was al ver gevorderd toen we dan eindelijk Leipzig bereikten. We passeerden een bordje "milieuzone". En ineens viel het kwartje: daar moet je zo'n sticker voor hebben. Helemaal vergeten. Terwijl die gedachte onder woorden werd gebracht, doemde het pand van een Audidealer op. De receptioniste wist van wanten en na een kwartiertje reden we met groene Umweltplakette op de voorruit de stad in.



Het hotel vinden in de binnenstad - laatste stukje te voet - was nog even een uitdaging, maar na een telefoontje loodste de receptioniste ons binnen. Vlakbij het hotel bevindt zich het nieuwe raadhuis. Nu is dat begrip nieuw relatief: op de fontein die erbij hoort, staat dat het fraaie pand in 1905 geopend werd. We hebben het van voren en van achter gefotografeerd en op het naastgelegen terras gegeten. Lekker gegeten, wat is er meer van te zeggen?







Daarna nog een rondje door de stad in de avondschemering. De temperatuur was inmiddels aangenamer. We kwamen langs de Thomaskirche (waar Bach ooit musiceerde) en de Nicolaikirche (startpunt van de vredesdemonstraties tegen de communisten eind jaren tachtig). Op de markt vonden we het oude stadhuis, een prachtig gebouw in Renaissancestijl, dat nu een museum huisvest. Dat werd gefotografeerd, en de fotografe ook.



Voorlopige conclusies: Leipzig is prachtig en de airco in het hotel werkt goed. Een prima start van ons verblijf dus ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.