vrijdag 17 augustus 2018

Dag 18 - Kinlochleven - Newcastle

Om 7.30 uur troffen we elkaar vanochtend bij het ontbijt. We hadden zo'n 5 uur rijden voor de boeg, dus wilden we op tijd vertrekken. De boot missen moet je nl. niet te vaak doen...


Het eerste stuk van de route was weer erg mooi, we reden door de Glen Coe vallei. 
 De bekendste bergen in deze vallei zijn de Three Sisters, zelfs voor ervaren bergbeklimmers vormen zij een uitdaging.

Helaas regende het en leek het ons niet zo'n goed idee om te stoppen voor wat foto's. Hoewel dat achteraf -gezien de tijd- best gekund had.




Het was nog niet druk op de route, dus we schoten lekker op. Al snel laten we de Hooglanden achter ons en rijden door de Trossachs. We passeren o.a. Loch Lomond (het grootste meer in Groot-Brittanniƫ). 6 jaar geleden verbleven we hier een paar dagen.


Vlak voor Glasgow rijden we over de Erskine brug, een tuibrug van 1310 meter lang en 350 meter hoog over de rivier de Clyde. Uniek aan deze brug is dat er maar een tui aan het brugdek bevestigd is. 
Ik lees trouwens net op wegenwiki.nl (geen idee dat dat bestond) dat het ontwerp tijdens de aanleg herberekend is, omdat een vergelijkbare brug (de West Gate Bridge in Melbourne) instortte...


Onderweg stoppen we voor een bakje koffie en kopen bij een naastgelegen supermarkt gelijk een lunch in, zodat we in een keer door kunnen rijden.
De reis verloopt erg voorspoedig en iets na 13.30 uur (GMT) zijn we al in Newcastle.
Ook de check-in gaat lekker snel.



We varen met dezelfde boot als op de heenweg.



Omdat we zo vroeg zijn, moeten we nog wel een poosje geduld hebben voordat de boot wegvaart.
We drinken koffie, kijken naar alle activiteiten in de haven en spelen een spelletje Uno!



Tegen 18.00 uur (Nederlandse tijd) varen we dan eindelijk weg!






Vanaf het achterdek zien we zon achter een paar wolken zakken en concluderen dat we weer een mooie reis achter de rug hebben!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.