zaterdag 4 augustus 2018

Dag 6 - Ullapool - Stornoway

Om 8.00 uur zaten we aan het ontbijt in het Morefield Motel. Het was nog geen 5 minuten rijden naar de veerhaven, dus konden we rustig aan doen. Zo rond 9.00 uur waren we weer reisvaardig en vertrokken we. Nadat we ingecheckt waren, moesten we de auto's zoals gebruikelijk opstellen op een parkeerterrein. We kregen tot 9.45 uur de tijd om Ullapool nog even onveilig te maken. We liepen een rondje langs wat toeristenwinkeltjes en keken op een klein marktje met veel handgemaakte spulletjes. Dat zie je hier best veel. De mensen zijn denk ik erg creatief, maar ja, wat moet je anders in de lange wintermaanden waarin er niets te beleven valt. Dan ga je vanzelf hout bewerken of wol spinnen, vilten enzovoorts ;-)

Tegen 9.30 uur kwam de veerboot aan varen en om 10.30 uur vertrok de boot weer naar Stornoway. Met ons maakten nog heel wat andere mensen de overtocht.








De tocht duurde zo'n 2,5 uur, dus werd er gelezen, geslapen, rond gekeken en door Tanja gehandwerkt. Die is dus al ingeburgerd, hoewel ze beweert hier niet te willen wonen.


Onderweg passeren we de Summer Isles, een groep van 15 eilanden waarvan er slechts een bewoond is. In 1881 woonden er nog 118 mensen, in 2001 nog geen 5. Wat de stand nu is, weet ik niet...



Land in zicht!
Tegen 13.00 uur zijn we in de haven van Stornoway (Lewis).


We eten een hapje en doen gelijk wat boodschappen in de plaatselijke supermarkt. Hier is er nl. een vrij uitgebreide en we weten niet hoe groot het assortiment is van de supermarkt in de buurt van ons vakantiehuisje.
Daarna beginnen we aan de 1,5 uur durende autorit naar Leverburgh op het eiland Harris. Onderweg weer ruige natuur, gevolgd door enorm brede zandstranden. Later deze week volgen de beelden!

Ons onderkomen voor de komende week Grimisdale in Leverburgh.


Lau en Mat zijn ondertussen ook gearriveerd. 
Op de goede afloop eten we een hapje in restaurant The Anchorage. 





Schapen op de weg.


Tot morgen!

1 opmerking:

  1. Ha kinderen. Dat ziet er goed uit, best een flinke tocht met de boot. ik ben benieuwd naar de omgeving maar dat komt vanzelf. Wat zie ik? De jeugd zonder mobieltje en Tanja mét? Inleveren dat ding tot na het eten :-) Tot morgen, en geniet er van

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.