dinsdag 7 augustus 2018

Dag 9 - Golden Road - Tarbert - Tweed

De weersverwachting voor vandaag was niet zo geweldig. Het begon ook een beetje grijs, maar al snel kwam daar verandering in en werd het uiteindelijk een prachtige dag!



Tanja en ik liepen een rondje richting de Presbyteriaanse kerk, aangrenzend verzorgingstehuis en de medische post. De assistente kwam net aanrijden, gevolgd door de dokter. Althans, dat maakten wij er van.





Na het ontbijt werden er nog wat kleine inkopen en een was gedaan en en rond 11.30 uur vertrokken we.
We reden vandaag de Golden Road, een mooie -maar smalle- weg langs de oostkust. Zondag reden we er al een klein stukje van, vandaag helemaal. Het mooie weer maakte dat alles er schitterend uit zag. 









Uiteindelijk kwamen we aan in Tarbert, waar we a.s. zaterdag de veerboot naar Skye nemen.



In de Harris Distillery lunchten we en wilden de heren uit het gezelschap een rondleiding doen, maar helaas was alles al volgeboekt. 








De dames liepen ondertussen naar Island Stitches, daar verkopen ze Harris Gin flessen als lampenvoet met daarop een Harris Tweed lampenkap. De winkel was helaas gesloten. We mochten de eigenaar wel bellen, maar wisten niet zeker of we iets wilden kopen, dus zagen we daar vanaf.


In de Harris Tweed winkel was ook veel moois te vinden. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat in een Tweed-versie.
Tweed is een grove, wollen stof die zeer dicht geweven wordt, waardoor het goed wind- en waterwerend is (en dat kun je hier over het algemeen goed gebruiken).
De tweedindustrie is nog steeds een belangrijke bron van inkomsten op de westelijke eilanden. De bekendste soort Tweed is Harris-tweed en dit heeft een speciaal certificaat wat alleen wordt verleend wanneer de wol van Buiten-Hebridische schapen afkomstig is en de stof op de eilanden zelf geweven wordt.









Hier gaan we zaterdag de veerboot op.



Eindelijk de kaarten gepost...












Bij Hebscape gallery kochten we nog het e.e.a. Jan heeft een mooie foto uitgezocht die hij op groot formaat laat afdrukken. Later deze week kunnen we die ophalen.






















Rond 16.30 uur waren we veer terug op de basis.
Anne Laura en Mat kookten voor ons.


's Avonds klommen enkele sportievelingen nog een berg op...






 ...en probeerden Tanja en ik de zonsondergang vast te leggen. Helaas lukte dat niet, maar er was wel een prachtig licht, wat je dan weer niet echt vast kunt leggen op beeld. Maar het was wel mooi!



Voor morgen zijn er tickets geboekt op de ferry van Leverburgh naar Berneray.

1 opmerking:

  1. Hallo allemaal, de foto's bekijken was weer een genoegen. De complimenten. Mooie stoffen daar, zou ik zo een blazer of winterjas van willen. Er staat nog genoeg op het programma zoals die boottochten. Stoer hoor die berg beklimmen, niet steil maar best hoog zag ik.
    Groetjes weer van TC

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.