zaterdag 10 augustus 2019

10/8 Yosemite - Santa Clara

Zaterdagochtend vertrokken we na een prima ontbijtbuffet uit Tenaya Lodge, Fish Camp, Yosemite. 
Eigenlijk zouden we nog even het park in rijden om de Sequioabomen te bekijken, maar met een uur file voor de paar mijl te gaan (waarschijnlijk voor de park entrance op zaterdagochtend i.c.m. roadworks vlakbij) hebben we dat laten schieten.

We zijn dus richting Santa Clara gereden, een voorstad van San Fransisco in de Bay Area, dus rond Silicon Valley.

Onderweg een afwisselend landschap. Eerst de Sierra Nevada uitrijdend naar beneden, vervolgens afwisseling van heuvels en wat vlakker land en uitgebreide landbouwgebieden met enorme stukken pistaches, wijn, maar ook allerlei andere groenten en fruit tot en met garlic en een fabriek waar garlic verwerkt werd (dat was goed te ruiken). Bij stalletjes langs de weg allerlei fruit maar ook garlic icecream... We zijn er niet gestopt. Wel eerder bij de Walmart waar we lunch en andere behoeften insloegen.



In Santa Clara aangekomen konden we nog een poosje relaxen in ons Hyatt hotel, voor we 500 meter liepen naar het Levi's Stadium, een enorm en nieuw stadion, thuisbasis van de San Fransisco 49ers, die er vanavond een preseasonwedstrijd speelden van de NFL-competitie tegen de Dallas Cowboys. American Football!



Na grote stukken kip, friet en cola ingeslagen te hebben klommen we naar onze stoelen hoog in het stadion. Het is een avondje uit met eten en drinken, een hele show van mascottes en eerbetoon aan veteranen, lokale helden en muziek en uiteraard de wedstrijd. Alles gaat gemoedelijk, supporters van beide clubs gemengd en zonder gedoe of harde kern zo te merken.

  

1st down, 3rd down, en interceptions... Freek en Mat konden het goed volgen. Lau en ik wat minder, tegen het eind van de wedstrijd begrepen wij ook een deel van de regels, maar het was gezellig en leuk. In het begin in het zonnetje en eind van de avond in stadionlicht met steeds overvliegende boeings van San Jose airport. Via onderstaande YouTube-video kan de samenvatting van de wedstrijd bekeken worden.


We vermaakten ons prima en Freek wilde wel vaker hierheen, want helaas, american football (wat hier gewoon football heet) hebben we niet in NL. Een leuke afwisseling op de national parcs dus. Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.