maandag 5 augustus 2019

5/8 Van Dordt naar Rottevalle

Terwijl de rest van de family nog in Amerika verblijft, vertrokken Tanja en ik vanochtend vanuit Dordt naar Friesland! Voor de lieve lezertjes misschien wat verwarrend, maar tussen al het Amerikaanse 'geweld' de komende 5 dagen dus ook wat blogjes uit eigen land.


We startten de dag goed met een gezond ontbijtje.
Fleur hielp mee om de restjes op te maken!


Rond 10.30 uur hadden we alle bagage bij elkaar verzameld en vertrokken we. Gezien de hoeveelheid zouden we vast ook 3 weken weg kunnen blijven 🙈
In de buurt van Lelystad maakten we een tussenstop bij Hajé Hotel-Restaurant de Lepelaar, waar we een koffietje namen. Op een infobord lazen we dat we ons 5 meter onder de zeespiegel, op de bodem van de voormalige Zuiderzee, bevonden. 
Aan de andere kant van de snelweg zijn de Oostvaardersplassen. Daar broedt een grote kolonie lepelaars, vandaar de naam van 't restaurant.





Daarna reden we door naar Drachten, waar we buiten lunchten bij Restaurant De Graancirkel.



Vervolgens winkelden we nog wat. Drachten is best een leuk plaatsje.
En we troffen leuke, onverwachte shopjes, zoals Elinga Mode. Een kledingwinkel 'afgestyled' met vintage accessoires/bankjes/vloerkleden. Een lekker sfeertje!


We konden pas om 16.00 uur in het vakantiehuisje terecht.
We reden er alvast langs en zagen op de kaart in de buurt een tuin die we in de tussentijd nog even wilden bezichtigen. Het was zoeken in de buurt van Harkema en Surhuisterveen naar 't juiste adres. Uiteindelijk moesten we een soort karrenspoor in en bleek dat de tuin alleen op afspraak geopend was...




Een eindje buiten Rottevalle ligt 't Paviljoen De Leyen aan het Leijenmeer. Daar belandden we op 't terras voor een bakje koffie en spraken we gelijk af om daar 's avonds ook een hapje te eten.







Tegen 16.00 uur reden we naar de Brouwersgrêft, waar onderstaande woning 't Stee fan Anne P. ons onderkomen is voor de komende dagen!




't Stee is een heel oud arbeidershuisje met lage deurkozijnen en een bedstee!
De woning is vernoemd naar de vroegere eigenaresse, Anne Veenstra-Posthumus, in het dorp bekend als Anne P. 






In 't gastenboek alleen maar lovende recensies! Dat moet goed komen.


Om 18.00 uur zaten we opnieuw op 't terras van De Leyen en genoten van een glaasje Sauvignon-blanc,


een broodplankje met huisgemaakte kruidenboter en houmous,


rode biet falafelburger,


kokos panna cotta met mangochutney,


of een verwenkoffie met licor 43.


En dan heb ik de rauwkostsalade, de frietjes, de aardappeltjes en de appelcompote nog niet eens gefotografeerd. Nu liggen we uitgeteld op de bank, zoals jullie begrijpen ;-)
Tot morgen!

2 opmerkingen:

  1. Het is maar goed dat de naam van de recensent achterwege is gelaten. Anders zou er een melding Autoriteit Persoonsgegevens wel op zijn plaats zijn geweest😉 Voor de rest, prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat toevallig dat juist u ook deze blog volgt! Uit voorzorg had ik inderdaad de naam weggelaten, maar nu weten alle volgers dat u 'Unknwon' heet. Enfin, dat zij zo.
      Bent u inmiddels al terug geweest voor een 2e bezoekje aan 't Stee?

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.