maandag 12 augustus 2019

12/8 San Francisco


We bezochten Starbucks deze morgen tijdens de ochtendspits. We dronken allen een variant van een van de meest gedronken drankjes ter wereld en aten o.a. bagles en morning buns (kaneelbroodjes).



Onze Uber bracht ons naar Pier 33 van waar we de oversteek naar Alcatraz waagden. De overtocht werd verzorgd door Hornblower Tours. Voor sommigen misschien bekend als de operator die ook de rondvaarten bij de Niagara Falls verzorgt. Dit tripje over het water bood ons in ieder geval prachtige vista's over het water, de stad en Alcatraz.


Eenmaal op het eiland werden we samen met de andere ±350 passagiers verwelkomd door een vrolijke vrijwilliger die ons op ludieke wijze alles wist te vertellen over de do's en don'ts van Alcatraz. Zo was het heel belangrijk om te onthouden dat de paden en ondergronden soms stijl en ongelijk konden zijn. Het viel ons alles mee. We liepen een stuk omhoog naar het cellhouse, waar we een audiotour in ontvangst namen. De tour vertelde ons alles over het leven achter de tralies en de bijzondere status van Alcatraz. Op een van de welkomstborden stond de treffende uitspraak: 'Break the rules and you go to prison, break the prison rules and you go to Alcatraz.' Allerlei bijzondere mensen, waaronder Al Capone, hebben hier gevangen gezeten. Voor zover bekend is niemand ooit ontsnapt. Ooit zijn drie gevangenen het water in gesprongen en niet meer opgevist. Aangenomen wordt dat ze zijn verdronken. Door de stroming drijf je, vrijwel altijd, zo de Pacific in.

  
 

Via onderstaande video kan je een korte National Geographic documentaire kijken over deze bijzondere plek. 




Terug aan wal genoten we van de lunch op het terras van het Hard Rock Cafe, waar ze meer dan prima burgers serveerden. Ik at een Impossible Burger, een volledig plantaardig stuk 'vlees' dat in ieder geval beter smaakt dan het 'vlees' dat ze bij de McDonalds serveren. De kaas was dan weer niet plantaardig.


We kwamen even bij van onze postprandiale dip op de hotelkamer, waarna Lau en ik genoten van de shopmogelijkheden die in deze stad te vinden zijn. We bezochten de Macy's, de Apple Store en de Levi's. Het is ons zelfs gelukt om helemaal niets te kopen (op het broodje en de salade bij de supermarkt na dan).

's Avonds rende ik nog een mooi stukje door de stad. Dit gaf me meteen de mogelijkheid om de Golden Gate Bridge te bewonderen bij zonsondergang. Het was prachtig. Morgen moeten we SF helaas weer verlaten. We beginnen aan California Hwy 1, een prachtige kustroute. Tot dan!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.