woensdag 7 augustus 2019

7/8 Death Valley

Het was uitslaapdag vandaag. Ik ontwaakte rond negenen, maar bleef nog lekker in bed hangen totdat Freek uiteindelijk als laatste rond de klok van elf wakker werd. Omdat het al zo laat was, skipten we het ontbijt en gingen we direct voor het buffet in het 1849 Restaurant. Het lunchthema was Mexicaans. Het was een kruidige start voor ons allen.

We stapten hierna de auto in en reden door de woestijn naar The Devil's Gold Course, een vlakte met allerlei bijzondere zoutafzettingen. Alleen de duivel durft hier blijkbaar te golfen. We hebben 'm niet gezien.








Daarna was het tijd voor Badwater Basin, het laagste punt van Noord-Amerika. Even genoten we van het feit dat we de allerlaagste mensen van dit continent waren, maar niet voor lang want het was warm. Heel warm. De thermometer in de auto gaf 121 graden Fahrenheit aan. Overgezet naar het superieure metrisch is dat 49,4 graden Celsius. Heftig. Waarom dit gebeuren Death Valley heet, werd ons steeds duidelijker. Het is onmogelijk om meer dan een kwartiertje buiten te zijn zonder water of zonnebril.












De rest van de middag lukte het ons wel om lang buiten te blijven. Het zwembad bood verkoeling.





's Avonds genoten we in de Last Kind Words Saloon van het diner. Freek, Arjen en ik deelden een 36 oz. (1.02 kg) Tomahawk-steak en Lau had een salade (misschien wel als compensatie voor ons carnivorische gedrag). De rest van de avond verliep rustig. Tot morgen!


1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.