woensdag 14 augustus 2019

14/8 Monterey - Ragged Point

Woensdag sliepen we een beetje uit, ontbeten nog in Monterey en reden toen de 17 mile drive. Een tolweggetje langs o.a. Pebble beach, the Lone Cypress en heel dure huizen en golfbanen aan de Pacific Coast.




Daarna kwamen we uit in Carmel, zeg maar Bloemendaal aan Zee. We liepen er over het strand, ocean boulevard omhoog het dorp in met een goeie koffietent, langs een volgende rij Porsches.
Vanaf daar volgden we de Highway 1, die we de komende dagen blijven volgen, tot Los Angeles.


Het is een schitterende, smalle (en de enige) weg langs de oceaan.
Big Sur, mooie uitzichtpunten etc en vele bochten, kloven en bruggen brachten ons bij Ragged Point, waar we eten en slapen in de Inn, in een mooie kamer met zeezicht op een klif.




Duidelijk was dat het carweek is in Monterey, want we kwamen onderweg veel Porsches, Ferrari's, Lamborgini's en meer van dat spul tegen. Wij reden lekker in onze Kia Sorento. Die is overigens ook Amerikaans gemotoriseerd, want we hebben 3,3 liter tot onze beschikking, dus komen niks te kort.





Na lekker gegeten te hebben, maakten we een avondwandeling, de klif af. Halverwege gaven we het op, het spoortje was voor eigen risico en wel erg steil en met losse stenen, zand en rock slides...


We zagen er de zon ondergaan en zochten onze kamer weer op!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.