zaterdag 3 augustus 2019

3/8 Bryce Canyon

We hebben veel gedaan vandaag. Het begon vroeg (wekker om 6:00!) om zo het mooie ochtendlicht op de kloof niet te missen. Freek was te slaperig om te klagen over onze matineuze avonturen en ging gewillig mee naar het ontbijt, dat om 6:30 opende. Bij de ingang van het park stond de slagboom open en was er geen ranger om ons toegang te verlenen, dus deden we dat zelf maar. Een kort stukje lopen bracht ons naar het eerste uitzichtpunt dat, heel toepasselijk, Sunrise Point heette. Hier werden we begroet door allerlei bizarre rotsformaties, die lastig te omschrijven zijn. De foto's doen het verhaal:



We waagden ons aan een lange hike van ongeveer vijf kilometer. Op de kaart stond er 2-3 uur voor. Ik wil niet opscheppen, maar wij deden het in iets meer dan een uur. Het was overweldigend mooi en ontzettend grootsch.




Van deze wandeltocht moesten we natuurlijk even bijkomen, dus genoten we een kopje koffie en een chillmomentje op de kamer. Lau en ik besloten dat we een ATV (All Terrain Vehicle) -tocht wilden gaan doen, dus dat werd geregeld. Na de lunch werden we door onze gids vlakbij het hotel opgewacht. We kregen een instructie over onze Polaris RZR en reden vol spanning weg. We vormden een colonne met twee quads en een ander moeilijk te omschrijven apparaat. De weg was nat en modderig, maar dat maakte het alleen maar leuker. We hebben goed een uur door het park gescheurd terwijl onze gids af en toe wat vertelde over de geschiedenis van deze omgeving en de natuur die we tegen kwamen. 



We kwamen even bij in de kamer en reden daarna nog een rondje over de weg die door Bryce loopt, omhoog naar het hoogste punt: Rainbow Point op 2700m. 

 

Vanaf Rainbow Point reden we meteen door naar het restaurant waar we gisteren ook hadden gegeten. Freek at dezelfde burger.


Behalve dat F, Arjen en ik nog zijn wezen zwemmen, is er 's avonds verder niet zo veel noemenswaardigs gebeurd. Tot morgen!

3 opmerkingen:

  1. Als je zulke burgers blijft eten, ga je vanzelf 3 uur over zo'n wandeling doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg mooi weer! En inderdaad "grootsch" (denk er Gotische letters bij)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Freek zal geen eiwit tekort oplopen zo te zien :-) Foto's zijn weer prachtig, je OTC

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.